Tereu5 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Witam ! Pytanko jak w temacie , mialem zamontowany na chipsecie na klej od radiatorka ZM-NB32J Radiator odpadl a dokladniej zostal mi w rekach (gdy po kilku miesiacach chcialem sprawdzic czy trzyma nadal) i teraz musialbym na nowo go podkleic,ale pasta(klej) dolaczony w zestawie zostal na chipsecie plyty glownej i nie wiem jak go teraz usunac. Czy pozostaje skrobanie/szlifowanie papierem czy moze jakis inny sprytny sposob jest ? Czy moze dolozyc nowego kleju i docisnac wszystko razem (ale wtedy bedzie chyba slabsze odprowadzanie ciepla) Pozdrawiam Damian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 mozna albo metoda na zamrazarke albo ostatnio wynaleziona metoda na sprezone powietrze :) wszystko sprowadza sie do tego zeby plyte cala badz punktowo zamrozic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 bylo, szukaj ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renegat Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Mi kumpel powiedzial, ze spirytusem. Nie mailem i prubowalem śliwowicą. Ladnie zeszlo, ale troche sie lepilo. Potem drugi raz spirytem i tez ladnie zeszlo. Tylko ja sciagalem tylko paste termoprzewodzaca chyba nie klej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 alkoholem to faktycznie paste bo kleju to raczej nie ruszy... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 ja z rdzenia mojego radka zmywałem klej rozpuszczalnikiem nitro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 mozna by acetonem sprobowac. do tej pory udawalo mi sie nim wszystko w kompie odczyscic B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...