DarkB Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Mam prboel w sumie to nie wiem czy chodzi o płytke. Bo mam także Athlona pod nią 1 giga na 133. Ramy także mam ddr na 133, ale jak ustawiam w biosie wszystko na domyślnie, to mi sie win wiesza. Wycziłem że jak albo procka dam na magistrale 100 i ramy na 133 to działa, ale dobre jest to że jak dam ramy na 133 a procka na 100 to także działa ale wtedy mam tylko 750...:( Odblokowałem mnożnik na procku i dobre bo jak daje na 5x 133 to sie wiesz a jak dam na 10,5 x 110 to działa, i o co tu chodzi? Może mi ktoś pomóc co mam robić? A procek działa na innej płycie dobrze, a u mnie na płycie inny procek tez działa. Czyżby konflikt akurat tych dwóch serji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Mam prboel w sumie to nie wiem czy chodzi o płytke. Bo mam także Athlona pod nią 1 giga na 133. Ramy także mam ddr na 133, ale jak ustawiam w biosie wszystko na domyślnie, to mi sie win wiesza. Wycziłem że jak albo procka dam na magistrale 100 i ramy na 133 to działa, ale dobre jest to że jak dam ramy na 133 a procka na 100 to także działa ale wtedy mam tylko 750...:( Odblokowałem mnożnik na procku i dobre bo jak daje na 5x 133 to sie wiesz a jak dam na 10,5 x 110 to działa, i o co tu chodzi? Może mi ktoś pomóc co mam robić? A procek działa na innej płycie dobrze, a u mnie na płycie inny procek tez działa. Czyżby konflikt akurat tych dwóch serji? Napisz to moze jeszcze raz poprawnie bo nie wiem czy dobrze Cie zrozumialem, ale wychodzi prawdopodobnie na to, ze masz kiszkowata jedna kostke pamieci, ktora nie chce chodzic na 133 MHz, musi coby to byc jaka PC1600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Ale w tym rzecz że inne kości tez wkłądałem, i one napewno dobrze działają, Nie wiem tak jak by sie procek przegrzewał czy co. Tylko tak : Procka daje na 133 tak jak powinien byc bo to athlona na 133 , ramy też są na 133 włączam, dobra fajnie jest wykrywa wszystkow biosei i td. ale jak zaczyna się win wgrywac to wisa, i tez sprawdzałem innego wina inne dyski i ciągle to samo. Ale nei wydaje mi się że on sie przegrzewa bo czemu wisza się jak dam na 5x 133 a jak dam 10,5 x 110? Wychodziło by na to że to nie jest athlon na 133 tylko na 100 były takie ale niewiele, ale sprawdzałem i jest napewo na 133 i w sumie nie wiem co robić, wymieniałem juz raz płyte bo myślałem że to to, bo na innej płycie ten procek działa, ale dostałem nową fakt że ten samą w sensie że ten samo model solteka, ale dalej jest so samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Ale w tym rzecz że inne kości tez wkłądałem, i one napewno dobrze działają, Nie wiem tak jak by sie procek przegrzewał czy co. Tylko tak : Procka daje na 133 tak jak powinien byc bo to athlona na 133 , ramy też są na 133 włączam, dobra fajnie jest wykrywa wszystkow biosei i td. ale jak zaczyna się win wgrywac to wisa, i tez sprawdzałem innego wina inne dyski i ciągle to samo. Ale nei wydaje mi się że on sie przegrzewa bo czemu wisza się jak dam na 5x 133 a jak dam 10,5 x 110? Wychodziło by na to że to nie jest athlon na 133 tylko na 100 były takie ale niewiele, ale sprawdzałem i jest napewo na 133 i w sumie nie wiem co robić, wymieniałem juz raz płyte bo myślałem że to to, bo na innej płycie ten procek działa, ale dostałem nową fakt że ten samą w sensie że ten samo model solteka, ale dalej jest so samo. A jakiej mocy masz zasilke, czy jak wyjmiesz te ostatnia kosc wszystko dziala i sie nie wiesza? Opisz najlepiej dokladnie konfiguracje twojego kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 No więc tak mam płyte Solteka SL 75 DRV4 Procka Athlona 1 GB na magistrali 133 ramy mam ddr 256 fsb 266 dysk 40 baracuda Geforce 2 GTS zasilacz też inny dawałem bo mój jest tylko 230 WAT tez myslałem że może być za słaby, ale nie z abardzo inny dawałem i też to samo. Kurcze jak by Ci to wytłumaczyć bo to naprawde fajny problem. Normalnie wszystko wkładam na płyte, w biosie nic nie zmieniam, i komp przy wgrywaniu systemu wiesza się. Myślałem że to chodzi o wina, ale jednak nie. Bo najlepsze jest to że jak robie coś w dosie np: robiłem partycje na dysku fdiskiem to wszystko grało, ale jak chciałem zainstalowac wina to się wieszał. To zastanawiałem się co jest grane. Bo procka mam od kumpla i mówił że to jest na na 133 to pomyślałem że może mnie w ciach!a robi i dał mi na 100 to na płycie zmieniłem na 100 spoko moge instalowac wina wszystko działa ale mam nie 1 giga tylko 750:) I tak jezlei chce miec procka na 1 GB to musze ramy skręcić ze 133 na 100 ale wtedy wolniej działają, a jesli chce żeby ramy były na 133 to musze procka dać na 100 ale wtedy mam tylko 750. I nie wiem co jest grane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 A jakiego prubowales Windows instalowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Próbowałem XP i 98 ale i tak to samo tez tak mniejwiecej w połowie wgrywania siada. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazik Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 mialem podobny problem u znajomej na ecs te same objawy wczytalem nowy bios i chodzi dobrze ale na solteku dziwne nie powinno byc takich numerow a jaka masz temperature procka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Miałem taki sam problem też na 75DRV4 jak było CPU 133 i Ram 133 to miałem zwisy jak było asynchronicznie to chodziło. Okazało się ze UWAGA!!! przy zdejmowaniu tej nalepki ze slotów pamięci nie zauważyłem i zostało trochę kleju, jak wsadziłem ram to się zapaćkała płytka i styki w slocie po dwóch wizytach w serwisie(oczywiście tam wszystko chodziło) wziąłem z kumplem lupe wszystko oczyściliśmy i ruszyło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Tamp procka jest w normie kolo 45 stopni,, kurde juz się ucieszyłem bo piszesz że ten sam problem an solteku, ale nie wydaje mi się że to klej z płyty bo ja wymieniłem płyte w serwisie, ale oni nawet tego nie sprawdzili czy działa, może mi dali tą samą , musze zobaczyć czy w slotach od ramów sa jakieś resztki kleju, al enie wydaje mi się, chociarz warto sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...