jump3r Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Mam Rive TNT (1) VA-232 16 MB SDRAM firmy A-MAX. Podczas proby wgrania nowego BIOSu programiami nv4flash, nvflash i wfflash wyskakuja blad: NV4 flash ROM programming utility. v1.0 The monitor attached to the NV4 may flicker as the PROM pins are enabled and disabled! lub: NVIDIA Flash ROM utility v03.19b The attached monitor may flicker as the PROM pins are enabled and disabled! Supported device not found. Supported devices are: TNT (PCI DeviceID=0020h) ... Nie wiem, od czego to jest. Karte mam na sdram i odpowiedni bios wrzucam, co prawda nie mam tv-out (biosy obsluguja tv-out), ale to chyba nie robi roznicy. Co do PROM, EPROM czy czego ten soft wymaga, to producent karty nie poinformowal o szczegolach/obecnosci tego podzespolu na mojej karcie. Czy mozliwe, ze to przez plyte glowna ? Mam PC-Chipsa M726 z zaladowanym najnowszym biosem (datowanym na 1999 rok, ale to szczegol ;)). pozdrawiam. -Jump3r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 PS. Prosze o szybkie sugestie, bo jestem blisku wyrzuceniu calego kompa przez okno (mieszkam na czwartym pietrze). pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Po co ci nowy bios, ten jest zły? Drugi raz pisesz, że chcesz wywalic kompa przez okno. Skoro naprawde tego pragniesz to zrób to! (tylko uważaj na ludki na dole). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 W ramach wyjasnien: Pisze o tym drugi raz - w drugim poscie, bo nie dzialaja mi dobrze dwie (malo) wazne podzesloly w kompie. Mobo i karta - walcze z nimi bez przerwy od miesiaca - bezskuteczne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Mam Rive TNT (1) VA-232 16 MB SDRAM firmy A-MAX. Podczas proby wgrania nowego BIOSu programiami nv4flash, nvflash i wfflash wyskakuja blad: NV4 flash ROM programming utility. v1.0 The monitor attached to the NV4 may flicker as the PROM pins are enabled and disabled! lub: NVIDIA Flash ROM utility v03.19b The attached monitor may flicker as the PROM pins are enabled and disabled! Supported device not found. Supported devices are: TNT (PCI DeviceID=0020h) ... Nie wiem, od czego to jest. Karte mam na sdram i odpowiedni bios wrzucam, co prawda nie mam tv-out (biosy obsluguja tv-out), ale to chyba nie robi roznicy. Co do PROM, EPROM czy czego ten soft wymaga, to producent karty nie poinformowal o szczegolach/obecnosci tego podzespolu na mojej karcie. Czy mozliwe, ze to przez plyte glowna ? Mam PC-Chipsa M726 z zaladowanym najnowszym biosem (datowanym na 1999 rok, ale to szczegol ;)). pozdrawiam. -Jump3r He he prosta sprawa te flashery nie rozpoznaja typu epromu na karcie i nie sflasciach!a :( Mialem kiedys cos podobnego co gorsza tak kombinowalem ze skasowalem bios w karcie wiec uwazaj :) Potem przez 3 miesiace karta pracowala w winie 98 na starcie z autoexec byl ladowany bios do pamieci taki programikiem. Po jakims czasie i sprawdzeniu sterty programow do flashowania znalazlem taki co rozpoznal eprom i poszlo. Remik... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...