Skocz do zawartości
maciek.s

Jaki Ram Do Epox 8rda3i Pro

Rekomendowane odpowiedzi

z tych dwoch hynix sa leprze,zwykle kingstony to badziew! jesli chodzi o OC. ale zadne to nie rewelacja z tych co podales!

i ludzie nie zadawajcie pytan jakie ramy do jakiej plyty!!!!!!!!!!! :mur:

kazde pamieci sa ok do kazdej plyty!

tylko zalerzy czego sie oczekuje i za jaka kase!!!!!!!!!!!!!!!!!

i czytajcie cos o ramach bo juz setki razy bylo pisane o tym co i jak!

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisałeś że każde ram pasują do każdej płyty głównej i z tym bym sie nie zgodzil bo ja chcem kupić dual channel a moja stara płyta główna nie obsługuje dual channel <_< ale mniejsza z tym. Jakie ram byś polecił do 380zl ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dual chanel mozesz kupic i bedzie wszytko działac :) bez problemów.

A jak chcesz wiedziec jakie ramy polecamy to wez troszke rusz ta dupe i poczytaj a nie idz na łatwizne i tylko pytaj. Wszystko na forum znajdziesz jakie ramy sa najlepsze jakie serie, mozesz zajzec do topicu o twoiej mobo i zobaczyc czy ktos niemiał problemów z jakimis pamieciami.

Jestes na forum 10miechów a prawie nic sie nie nauczyłes :/ troszke swoiej pracy człowieku

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też się nie zgodzę, że kazda pamięc do każdej płyty. Na mojej Epox 8RDA3I rev 2.0 nie działąją pamięci Hynixa - pech (na rev 30. już działają).

Ja polecam np. GoodRamy na kościach Nanya. Kingmaxy są dobre. Kingston też jest git ale pod warunkiem, że niechcesz podkręcać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no plyta jest git zadnych problemow. Jedynie z pamięciami Hynix wyszedł problem.

W takich kwotach jest trudno cos extra kupic. Najlepiej pamięci Hynixa na D43 ale u mnie nie działały, co nie znaczy że u ciebie też ni będą. Jeśli masz rev 3.0 to powinny chodzić.

Jeśli chcesz ci sie szukac to szukaj Twinmosów z oznaczeniem kości 1A4T lub lepiej AA4T ale trudno dostać.

Ja kupiłem Goodramy na kościach Nanya, niby cos sie kreca, na BGA też są dobre. Narazie nie mam czasu na krecenie i spradzanie jak chodzi. W tej chwili to co w podpisie w everest ma:

odczyt: 2788

zapis: 1044

oczekiwanie: 101.4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi