Skocz do zawartości
CzarnyKot

Zakup Radeon9500

Rekomendowane odpowiedzi

Drogo jak na kartę mającą konkurować z GF4Ti4200 :)

no ale o wiele bardzej zaawansowaną technologicznie i mam wrażenie że będą się dobrze kręciły te radki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale o wiele bardzej zaawansowaną technologicznie i mam wrażenie że będą się dobrze kręciły te radki.

Technologia technologią, ale wynik ma podobne, albo nawet gorsze :( A propos technologi przykład Matroxa się kłania :) Na papierz miód. Normalnie każdy wie jak jest. Z tą kartą, to ja bym poczekał, bo pewno jak wejdzie 9,5k Pro, to potanieje. Na giełdzie może być tak tanio, bo oni pewno mają z zagranicy, a tam są normalne ceny. A jeśli chodzi o wyniki to może jesze poczekajmu na DX9.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta nie ma tylko konkurować wydajnością, ale przede wszystkim ceną! Co mnie obchodzi, że Radeon 9700 jest i 10 razy wydajniejszy od mojej karty, skoro mnie na niego nie stać?

Co z tego, że i Radeon 9500 jest wydajniejszy od GF4Ti4200, skoro jest o prawie 300zł droższy? To juz nie jest ta sama kategoria cenowa, a przecież właśnie w ten segment rynku ma trafić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, niekoniecznie. Jeżeli nVidia nie wejdzie do końca roku ze swoim GF5, to ATI za nic nie obniży cen, będzie twardo trzymać, a i jeszcze podrożeć mogą, zwłaszcza, jak wejdzie Radeon 9700, wtedy 9700 PRO będzie mógł spokojnie wskoczyć o stopień do góry...

Wszystko zależy od jak najszybszego kroku nVidii, karta musi wejśc na rynek, żeby ATI mialo konkurencje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Technologia technologią, ale wynik ma podobne, albo nawet gorsze :( A propos technologi przykład Matroxa się kłania :) Na papierz miód. Normalnie każdy wie jak jest. Z tą kartą, to ja bym poczekał, bo pewno jak wejdzie 9,5k Pro, to potanieje. Na giełdzie może być tak tanio, bo oni pewno mają z zagranicy, a tam są normalne ceny. A jeśli chodzi o wyniki to może jesze poczekajmu na DX9.0

Kurde, piszesz o matroxie tak jak byś go miał, skąd wiesz jak on działa ? jestem pewien że w doomie 3 jest lepszy od g4ti4600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótko mówiąc Radeon 9500 jest o półke wyżej od gf4ti4200 a nawet od gf4ti4400. Jest znacznie bardziej zaawansowany technicznie i nie chodzi tu o DX 9.0 ale o takie bajery jak osiem potoków renderujących(gf4ti4600 tylko cztery) i specjalny filtr(FULLSTREAM). Poza tym jak to zwykle w atijakoś obrazy jest po prostu lepsza. Jeżeli poszukujecie więcej informacji to zapraszam na www.ati.com.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótko mówiąc Radeon 9500 jest o półke wyżej od gf4ti4200 a nawet od gf4ti4400. Jest znacznie bardziej zaawansowany technicznie i nie chodzi tu o DX 9.0 ale o takie bajery jak osiem potoków renderujących(gf4ti4600 tylko cztery) i specjalny filtr(FULLSTREAM). Poza tym jak to zwykle w atijakoś obrazy jest po prostu lepsza. Jeżeli poszukujecie więcej informacji to zapraszam na www.ati.com.

- Radeon 9500 ma 4 potoki, to wersja Pro ma miec 8.

- Fullstream normalnie nie dziala... Dziala tylko z odpowiednia wersja RealPlayer'a, i za jakis czas wyjdzie latka do WindowsMediaPlayera :/

- ma ladniejszy obraz, gdyz zostala zwiekszona precyzja koloru do 10bit (i tylko dlatego IMHO ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, piszesz o matroxie tak jak byś go miał, skąd wiesz jak on działa ? jestem pewien że w doomie 3 jest lepszy od g4ti4600

No dobra. Fakt. Nie mam karty, ale wystarczy looknąć na jej testy. Przyznam, że nie widziałem wyników innych aniżeli 3DMark i Q]|[. Jeśli chodzi o Dooma 3, to właściwie, na GF4 z b. dobrym prockiem można grać jako tako. Opini na temat Matroxa w tej grze nie słyszałem, ale wątpie, żeby wyciągnął więcej od 4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Radeon 9500 ma 4 potoki, to wersja Pro ma miec 8.

- Fullstream normalnie nie dziala... Dziala tylko z odpowiednia wersja RealPlayer'a, i za jakis czas wyjdzie latka do WindowsMediaPlayera :/

- ma ladniejszy obraz, gdyz zostala zwiekszona precyzja koloru do 10bit (i tylko dlatego IMHO ;) )

Jestem tylko początkujący i mam prawo do błedu (jak i każdy inny) :( . a tak szczerze to dzięki za sprostowanie i informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...