mijagi Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) Witam mam łacze z Dialogu 1mb/s. Wiem ze duzo brakuje mu do jakosci TpSA ale zato jest tanszy i bez limitów :P Mój problem wygląda tak że mam duży ping w grach (multiplayer) np gram w Q2 a mój PING wacha się od 60-80 i chciałem sie zapytac czy można to jakoś zmienic zmniejszyc. Za pomoca komend programów itp. Bardzo prosze o pomoc ... Edytowane 22 Czerwca 2005 przez mijagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 nie... jesli masz to łącze tylko dla siebie i nie jest tam generowany duży ruch to nic nie zrobisz.... mój znajomy ma takie łacze i ping na wp.pl w granicach 50ms, natomiast ja mam w tpsa i ping 15-20ms, to jest zależne od providera i jego łącz a nie od ciebie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 u mnie są zawsze pingi w granicach 30-60ms i mi to styka:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vodoo Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Mój problem wygląda tak że mam duży ping w grach (multiplayer) np gram w Q2 a mój PING wacha się od 60-80 i chciałem sie zapytac czy można to jakoś zmienic zmniejszyc. Za pomoca komend programów itp. 1508719[/snapback] Witaj, niestety dość wysokie pingi (w porównaniu do TPSA) to główna i chyba jedyna bolączka Dialnetu. Nic nie zmienisz, jeżeli masz jakiś router na linuksie to możesz tylko ustawić priorytety, przekierować porty, ale to nie wiele zmieni. Od początku aktywowania Dialnet DSL i tak sporo zmieniło się na lepsze, na początku miałem pingi do wp ok ~60ms, teraz ~30-35. Wypada tylko cierpliwie czekać. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadilak Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Witam Ping w granicach 60-80 moim zdaniem nie jest zły. Zauwazylem pewną dziwna zależnosc ze nie do konca wraz ze wzrostem przpustowosci lacza spada ping. Mam mozliwosc manewru przy moim laczu. Przykladowo prz laczu 128kbits/s ping 30-40 A przy łączku 1024kbits/s 60-80 :)) Generalnie kombinuj w konsoli gry parametrami cl_cmdrate; cl_updaterate, rate. Informacji szukaj na forum ktore poswiecone jest grze z ktora masz problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Witam Ping w granicach 60-80 moim zdaniem nie jest zły. Zauwazylem pewną dziwna zależnosc ze nie do konca wraz ze wzrostem przpustowosci lacza spada ping. Mam mozliwosc manewru przy moim laczu. Przykladowo prz laczu 128kbits/s ping 30-40 A przy łączku 1024kbits/s 60-80 :)) Generalnie kombinuj w konsoli gry parametrami cl_cmdrate; cl_updaterate, rate. Informacji szukaj na forum ktore poswiecone jest grze z ktora masz problemy. 1542490[/snapback] a ja mam pytanko do osób z dialnetem czy można załozyć sobie dialnet na numerze telefonicznym TPsa czy trzeba zmieniać całą linie abonencką? Nie był by to dla mnie problem ale chodzi o to, ze nie moge zmienić numeru. Bo nie wiem jak to wygląda- w netii jest to konieczne, a w Dialogu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Witam mam łacze z Dialogu 1mb/s. Wiem ze duzo brakuje mu do jakosci TpSA ale zato jest tanszy i bez limitów :P Mój problem wygląda tak że mam duży ping w grach (multiplayer) np gram w Q2 a mój PING wacha się od 60-80 i chciałem sie zapytac czy można to jakoś zmienic zmniejszyc. Za pomoca komend programów itp. Bardzo prosze o pomoc ... 1508719[/snapback] Z pingami w dialogu to loteria jak z awariami w tepsie ;) Powinienes miec 20-30ms ... no ale ;) jak jest 40 to jest dobrze (w dialogu) A ja za to dzisiaj na CDI mam 39 ms do wp.pl .... ....obciazenie.....loteria....szczescie.... :) P.S. Mozesz na ich e-mail info@dialog.pl wyslac screena z visualroute/traceroute, najlepiej kilka, tam maja 'dosc' kumatych ludzi , juz tak robilem i bylem mile zaskoczony tym co mi odpisali.... wiec milego walczenia o swoje :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...