Gość Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Posiadam ADSL DeskPort Router 400 firmy microcom. Mam neo 512. Mam problem z serwerm FTP. Nie wiem w jaki sposób i co skonfigurować aby klient FTP połączył się z moim kompem. TRZEBA ZROBIC JAKIEŚ PRZEKIEROWANIE CZY CO ? (używam Serv-U jako serwer FTP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) Musisz tunelować porty w routerze: Wchodzisz do Virtual Server i tam Wpisujesz odpowiednio: port który chcesz przekierować, port który chcesz przekierować (drugi raz), TCP , Adress komputera w sieci lokalnej (sprawdzasz np. we wlasciwosciach połączenia sieciowego w winxp ). Potem to samo, ale zamiast TCP wybierasz UDP. I tym sposobem powinienes mieć przekierowane porty (nalepiej wybierz sobie jakiś port Np. 11111 :) dla przykladku: 11111, 11111, TDP, 10.0.0.15 11111, 11111, UDP, 10.0.0.15 (to są akurat dane u mnie w routerze). Aha i pamiętaj jak wpisujesz adres servera to musisz dodac do nazwy port np. 127.0.0.1:11111 (przykład na localhosta). Chyba ze program oferuje taką mozliwość. EDIT: Znalazlem jeszcze coś takiego: Pamiętaj o tym ze w neo zmienia się IP co 24 H! Edytowane 22 Czerwca 2005 przez Onio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...