Przemek345 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Postanowiłem dokupić cos do swojego starego kompa obecnie mam: -płyta Pcchips m747 bx-pro -wiem chłam ale nie chciał bym jej zmieniać -celeron 333 (Mendocino) -2x32 mb sdram -voodoo II 8 mb i mam pytanie odnośnie: - jakiego procka max bym mógł wsadzić chodzi mi o obsługę fsb 100 czy da rade na tej płycie, a jak nie to czy celeron 1000 mhz fsb 66 + przejściówka będzie gut ? -myślałem też nad dokupieniem min 64 mb pamięci - oraz jakoś dobrą grafikę na pci i nie wiem czy gf2 czy rive tnt2. Z góry dzięki za każdą pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -Dejf- Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) Jeżeli jest to płyta na BX, to powinna obsłużyć celka 1GHz (oczywiście magistrala 100MHz), być może trzeba będzie tylko zaktualizować bios i zastosować przejściówke ze slot 1 na fcpga (musisz jedynie pamiętać, że należy kupić przejściówke fcpga, która ma możliwość regulacji napięcia, koszt takie przejściówki to ok 40zł). Jęzeli będziesz miał fundusze mozesz nawet wsadzić pentiuma III na slot I. Odnośnie grafiki, to lepiej jakiegoś geforce'a kup, riva tnt2 m64 ma słabą wydajność. Edytowane 22 Czerwca 2005 przez -Dejf- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Dokup pamięci, zmień proca i jak Ci starczy kasy to kup sobie 9250 na PCI taki jak ten: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15962 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) BX-Pro to jest SiS 5600 z tego co mi się wydaje więc stąd moje pytanie czy obsłuży to fsb 100 A z tą grafiką to ty na serio ?? Ten cały złom nie jest tyle wart ;] Edytowane 22 Czerwca 2005 przez Przemek345 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...