michalak Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 Czy jak zmienie FSB na 130 to mi sie dysk nie usmaży??? Słyszałem że to mozliwe. Narazie chodzi na 110 FSB i mam 50 C na OEM coolerze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 jaka masz plyte główną?? najlepiej taką ze zmianą dzielnika PCI. jak wiesz kontrolery dyskow twardych opieraja sie na taktowaniu PCI. Domyslne to 33 MHz, maxymalne 41MHz jush nawet w tym momencie może ci się dysk usmażyć a jeżeli to to przynajmniej skrócisz jego żywot i to naprawdę o wiele. sam widziałem dysk który po przetaktowanie PCI na 41 MHz żył niecałe 5 miesiecy. Więc wszytsko zalezy od Twojej płyty głownej - od tego czy mozna ustawic dzielnik PCI na taki, ktory bylby odpowiedni dla towjego HDD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 A ja mam pytanie czy z dyskiem może stać się coś złego jeżeli będzie mniej niż 33Mhz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 jak będzie mniej to napewno nie a ten PIV na fsb133 nie pujdzie wtedy masz pewnosc że jest odpowiedni dzielnik popraw chlodzenie i probój Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budasty Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 A ja mam pytanie czy z dyskiem może stać się coś złego jeżeli będzie mniej niż 33Mhz? Miałem(i dalej mam) przez kilka m-cy komp przy pci 31,32 i żadnych efektów ubocznych, bardziej niebezpieczne jest przetaktowanie a przy większym niedotaktowaniu komp się może po prostu nie odpalać (jak u mnie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 mniej niz 33, to ci komp moze nie wstac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 Dzięki za tyle odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 mam płytre ESC p4 ita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 maxymalne 41MHz jush nawet w tym momencie może ci się dysk usmażyć a jeżeli to to przynajmniej skrócisz jego żywot i to naprawdę o wiele. sam widziałem dysk który po przetaktowanie PCI na 41 MHz żył niecałe 5 miesiecy.Dlaczego ma paść dysk, mi się wydaje, że co najwyżej kontroler dysków, ale wyjaśnijcie sprawe, bo nie miałem nigdy powyżej 37 przez dłuższy czas..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 Ja miałem kiedyś na ABICIE BE6 PCI na 41 przez jakieś 4 miechy (FSB 83, PCI 1/2) i dysk który tam chodził, chodzi dalej bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...