Skocz do zawartości
Ricardo

Sound Blaster Live 24-tylne Głosniki 5.1 Nie Dział

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Mam Karte Sound Blaster 24 bit i zarazem mam problem. Mam zestaw glosnikow Manta MM2500...bedacy zestawem 5.1...Tylne glosniki nie dzialaja,chyba ze wlacze EAX..niemniej nadal sa ciszej niz przednie mimo ze ustawione na max...w winampie i grach mimo obnizonej glosnosny tylnych calkiem calkiem dziala(ale tylko jak juz napisalem z EAX) Prawdziwy problem pojawia sie w filmach dvd...w zaleznosci od odtwarzacza pojawiaja sie rozne problemy:na odtwarzaczu WinDVD 7 jak ustawiam ilosc glodsnikow na 6..to tylnych nie slychac..a na tescie tegoz programu slychac wszystkie...tylko na ustawieniech sluchawkowych slychac wszystkie glosniki..ale wtedy no nie zabardzo suuround 5.1,nieprawdasz? Z kolei na PowerDVD 2.55...wszystko jest przerazliwie cicho..a tylne dzialaja..ale bardzo cicho..i to takrze nie brzmi mi na dzwięk przestrzenny..na innych odtwarzaczach nie ma wogole dzwieku z tylnych satelit. POMOCY......Sterowniki mam orginalne z płyty..moze w tym tkwi problem :mur: ..HELP

Edytowane przez Ricardo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ta samą karte i surandy mi graja (też cicho ale to są surandy przecierz mają odtwarzać tylko niektóre efekty) mi z kolei gra cicho frontowy ,na ac 97 z kolei bylo dobrze ale niegral jeden surand hehe,moim zdaniem to wina sterów za głosniki i karte dałem ponad 550 zł i spodziewałem sie od karty czegos wiecej ale w filmach jest zaje...biscie :) w winapie tez ale szkoda mi tego frontowego zawsze to pare waciszów,a moze ktos wie jak ustawic te próbkowanie 24 bit?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi