s0lid Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Witam. Dostałem robote. Mam zrobić 8 metrowy kabel do drukarki z końcówkami LPT. Taki szeregowy. A kabel to mam tylko skrętkę taką do sieci. Znalazłem schemat jak piny mają być w końcówkach (które sa które) i teraz pytanie. Czy wystarczy tą skrętke podłaczyć tak, że odpowiedni zółty do zółtego 9wg schematu) niebieski do niebieskiego itd? Czy trzeba jakiś konwenter zastosować do tego sygnału. Sprawa jest pilna wiec prosiłbym o pomoc. Wystarczy poprostu połacyzć kabel z końcówką, podpiąć żyłki odpowiednio, czy zastosować konwenter do tego? Jak ten konwenter zrobić/zdobyć w razie czego. DZIEKI I POZDRAWIAM! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Rownolegly :) A odpowiadajac na pytanie, kabel LPT posiada 25 pinow, skretka zas 8, nie wiem czy wszystkie piny sa uzywane, jesli wystarczy te 8 kabelkow to nie ma nic protszego - sygnal do sygnalu i powinno byc ok. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 zawsze można dać 3 skrętki ... prawie starczy .. ;] ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 A jak nie dam masy to coś sie stanie? Wiecie, laps jestem i sie nie znam xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Masa to tez sygnal :) Jesli jest kilka kabelkow masowych - zazwyczaj czarnych to mozesz je zastapic jednym laczac go do wszystkich masowych pinow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Kurde, to nie przejdzie. A mi admin co truje z konwersja sygnalu. Wiecie cos o tym? Jakies wskazowki? Bede wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...