Skocz do zawartości
DeMaster14

Co Jest Nie Tak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam pewien problem.Posiadam plytke glowna Abit is7-e i p4 2,2 Ghz Northwood fsb 400 mhz.Gdy ustawiam fsb na 115 czyl 2,53 Ghz windows sie nie wlacza.Mam pamiec 256 mb Spectek (266mhz).Dzielnik Agp/Pci 66/33.W czym jest problem?może podniesc napiecie?Jesli tak to o ile.W sprawie podkrecania procka jestem laikiem:)))

Edytowane przez DeMaster14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Mam pewien problem.Posiadam plytke glowna Abit is7-e i p4 2,2 Ghz Northwood fsb 400 mhz.Gdy ustawiam fsb na 115 czyl 2,53 Ghz windows sie nie wlacza.Mam pamiec 256 mb Spectek (266mhz).Dzielnik Agp/Pci 66/33.W czym jest problem?może podniesc napiecie?Jesli tak to o ile.W sprawie podkrecania procka jestem laikiem:)))

1512706[/snapback]

Sprawdz czy nie puszczasz ramu powyzej 266, ale z drugiej strony ten P4 to raczej lipa... Z nap mozesz podjechac ale delikatnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega kiedys mial 2GHz na 400 i nie krecil sie w zasadzie wcale ale on mial jakas syfiasta plyte.

Nieznam tego proca za bardzo wiec raczej tak sobie teoretyzuje :)

Ale masz FSB 100 mnoznik 22x i mala zmiana FSB mocno go przetaktowuje...

Choc na te 115 chyba powinien pujsc :|

O ile sie nie myle masz nap 1,525v wiec 1,7 mysle mozesz spokojnie mu dac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega kiedys mial 2GHz na 400 i nie krecil sie w zasadzie wcale ale on mial jakas syfiasta plyte.

Nieznam tego proca za bardzo wiec raczej tak sobie teoretyzuje :)

Ale masz FSB 100 mnoznik 22x i mala zmiana FSB mocno go przetaktowuje...

Choc na te 115 chyba powinien pujsc :|

O ile sie nie myle masz nap 1,525v wiec 1,7 mysle mozesz spokojnie mu dac.

1512746[/snapback]

przestawilem nap na 1,7 i chodzi stabilnie na 2,6 Ghz a boje sie go dalej krecic.Gdybym wzial na 1,75 zjaralby sie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi