Skocz do zawartości
koti

Jak Założyć Hasło W Windowsie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o to: Wychodzę do szkoły , komputer jak zawsze włączony. W domu są jeszcze dwa inne komputery z internetem , ale pomimo to do domowników nie dociera , że mają siadać do nich. Pod moją nieobecność są robione różne rzeczy , od zmiany tapet , poprzez 'porządkowanie dysku' , aż po czytanie archiwum. W związku z tym na komputer musi być założone hasło. Odpada to z windowsa , nie pytajcie czemu. Po prostu odpada. Chcę mieć coś takiego jak w kafejkach - naciskasz byle co , wyskakuje okienko z prośbą o wpisanie hasła i śmigasz. Ale nie będe przecież instalował sobie caffe agenta : P I tu jest wasze zadanie. Miałem active system locker , ale naprawde cienki program.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to: Wychodzę do szkoły , komputer jak zawsze włączony. W domu są jeszcze dwa inne komputery z internetem , ale pomimo to do domowników nie dociera , że mają siadać do nich. Pod moją nieobecność są robione różne rzeczy , od zmiany tapet , poprzez 'porządkowanie dysku' , aż po czytanie archiwum. W związku z tym na komputer musi być założone hasło. Odpada to z windowsa , nie pytajcie czemu. Po prostu odpada. Chcę mieć coś takiego jak w kafejkach - naciskasz byle co , wyskakuje okienko z prośbą o wpisanie hasła i śmigasz. Ale nie będe przecież instalował sobie caffe agenta : P I tu jest wasze zadanie. Miałem active system locker , ale naprawde cienki program.

1512901[/snapback]

aaa człowieku nie widziałeś działu MICROSOFT WINDOWS ???

poproś jakiegoś moderatora żeby przełożył ten tamat właśnie tam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Microsoft Windows

Systemy operacyjne naszej ulubionej firmy :-)

Oprogramowanie

Programy dla systemów Microsoftu - od niewielkich aplikacji po pakiety biurowe

Ale ja tutaj nie chcę nic od systemu. Potrzebuję aplikację , która mi zablokuje kompa po wpisaniu hasła. Czyli raczej do oprogramowania.

Jak zwykle gapa nie podała systemu : Windows XP. Ale jak już mówiłem odpada wpisanie hasła po wznowieniu itd (mam pewne powody , dużo trzeba pisać) , dlatego potrzbuję aplikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaloz po prostu haslo na wygaszacz ekranu :) Tak lopatologicznie. A co do blokowania komputera to nie wiem - musialbys psozukac jakis programow.. Ale IMO Screensaver + Haslo do BIosa [na ewentualny restart] to nie ejst zly pomysl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi