Errorx Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) Mam mozliwosc calkowicie za free zamienic mojego modecoma 300GTF by FSP na Fortrona FSP300-60BT (model z PFC). Modecm: +3,3V - 20A +5V - 30A +12V - 13A Fortron: +3,3V - 28A +5V - 30A +12V - 15A Warto zamieniac? Jeszcze musze posluchac jak u tego fortrona z glosnoscia. Aha, i Fortron jest nieco starszy od mojego GTF - ma pewnie ze 4 lata ale nie byl zbyt duzo uzywany. Mialby napedzac komp numer 2 + hdd samsunga + dvd Wiec, warto zamieniac czy nie? Pozdrawiam Error Edytowane 8 Lipca 2005 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 A ja wiem? Niby starszy, ale ma o 50W więcej ... hmmm ... głośniejszy nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Miałem BT i jest bardzo dobry, ale głośny jak mu sięwiatrak rozkręci. Jeśli wymienisz wiatrak na cichszy to jest to świetna zasiłka o mocy około 350W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Hmm. A jaki wiatrak by mu wsadzic? Arctic cooling pro 2 TC bedzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zapomnij o TC, wiatrak musi być wydajny i przy okazji cichszy. Ja na twoim miejscu dołożył bym drugi, a wtedy ten wylotowy można spowolnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 @BENITO A jaki proponujesz? Perspektywa wydania na wentyl wiecej niz jest warta zasilka nie jest zachecajaca. Czy dwa spowolnione moga byc nieslyszalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Moga być arktiki, byle bez termistora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 No wiec po pewnych kombinacjach wsadzilem fortrona do kompa. I okazalo sie ze chyba nie lubi on dyskow samsunga - piszczy przy odczycie i zapisie na dysk. Da sie cos z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Hmm. Na piszczenie w BT zawsze miałem 1 radę. Rozkręcić zasiłkę, skleić wszystkie możliwe dławiki silikonem i poczekać aż zaschnie. Potem nic już nie piszczało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Hmm. 1537212[/snapback] hmmm a nie będzie to ten sam numer co w zasiłkach HPC? Gdzieś na forum jest opisane jak podłączyć kondensator (470 do 1500uF/25V) do molexa zasilającego HDD -> +12V żeby wyeliminować ten efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 (edytowane) A mozesz mi powiedziec gdzie sa rzeczone dlawiki? Na przyklad na tym zdjeciu PS ja nie mam tego pierscienia ferrytowego(chyba) poza tym zaslka identyczna. W innym kompie dzialala ok Edytowane 9 Lipca 2005 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Dławik to cewka nawinięta na rdzeń ferromagnetyczny, czyli na rysunku masz takie walce owinięte drutem, na rysunku nalepiej widoczne są zaraz po lewej stronie od duzego radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Czyli to co zaznaczylem? Ilu takich mniej wiecej powinienem szukac? Obklejac sylikonem cos jeszcze czy te dlawki wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=81829&hl= przejściówka z filtrem http://angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=746 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Może pomóc, ale nie musi. Dbrze by było jakbyś się dogada wcześniejł ze sprzedwcą w razie zwrotu, ale z drugiej strony 15zł to nie aż tak dużo. Jakby nie pomogło to trza będzi skleić ten dławik i tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 No to w końcu jaki wentyl polecacie bez TC do tego Fortrona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...