Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

nie chce cie zmylic, ale tak: Procek to seria AIRGA, 3 albo 23 tydzien produkcji

Oblokowywuje sie go tak samo jak athlony xp, trza polacyc mostki L1 i powinienes miec mnozniki 13x i wzwyz a jak chce miec 6-12.5 to musisz potraktowac go jak xp2100 (poszukaj w google albo altavista)

przynajmniej mi sie tak wydaje, jezeli sie myle to nic sie nie stalo ;) ktos mnie poprawi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce cie zmylic, ale tak: Procek to seria AIRGA, 3 albo 23 tydzien produkcji

Oblokowywuje sie go tak samo jak athlony xp, trza polacyc mostki L1 i powinienes miec mnozniki 13x i wzwyz a jak chce miec 6-12.5 to musisz potraktowac go jak xp2100 (poszukaj w google albo altavista)

przynajmniej mi sie tak wydaje, jezeli sie myle to nic sie nie stalo ;) ktos mnie poprawi ;)

Nie prawda! Mostki L1 sa juz fabrycznie polaczone i wystarczy polaczyc tylko ostatni-5 mostek L3 i gotowe :D Ja tak zrobilem i mam odblokowane mnozniki od 5 do 12,5 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na płytach z KT400 i nForce2 (prawdopodobnie) nie trzeba NIC odblokowywać!

Co do serii to musiałeś zjeść jedną cyferkę po AIRGA !

02 mówi, że rok produkcji to 2002.

Kolejne dwie cyfry to numer tygodnia tego roku, w którym ten procek "zszedł z taśmy" !

"9" w drugiej lini to nie tak żle ale najlepsze są "Y".

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]ktos keidys pisal ze 2200 T-bredy sie odblokowywuje na L3 laczac ostatni z prawej mostek... 

wlasnie to mnie interesuje.. czy to potrwierdzone

Wiele plytk na kt 400 ma automatyczne odblokowanie mnożnika t-bred np. abit kd 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspolczuje wymiany plyty glownej. Z EPoXa na Gigabyte :(

wymiany ?

puki co 8k5a2 polecial na polke puki nie bedzie nowego biosa z 13.5 mnoznikiem... to Kt400 GA mam okazje ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> netto na pare tygodni...

Ciekawosc :) ale nie wymiana :))) EPOX w koncu to Epox :) jego sie nie wymienia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]

Wspolczuje wymiany plyty glownej. Z EPoXa na Gigabyte :(

wymiany ?

puki co 8k5a2 polecial na polke puki nie bedzie nowego biosa z 13.5 mnoznikiem... to Kt400 GA mam okazje ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> netto na pare tygodni...

Ciekawosc :) ale nie wymiana :))) EPOX w koncu to Epox :) jego sie nie wymienia :)

Uff juz myslem ze zglupiales ;)

Nie bardzo wiem oco chodzi z tym mnoznikiem...??? Wszelkie mnozniki powyzej 12,5 biora sie z emulacji wewnatrz CPU mnoznikow nizszych. Jesli odblokujesz proca to bedziesz tak cz siak mial tylko od 5 do 12,5. Jesli chcesz miec wiecej niz 13,5 to trzeba juz ostro kombinowac i ciac CPU ale wtedy nie masz dostepnych mnoznikownizszych niz 13. Moj CPU idzie jako 10,5x191MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zle napisalem :) mysl byla taka ze puki co epox i moj athlon cos nie chca wspolpracowac... czekam na nowszy bios by wyjascic czy przypadkiem nie jest walnieta plyta... mnoznik (epox ten nie ma 13.5) i jest AMD nie wykrywany przez nia - Unknown CPU... Oczywiscie na Auto daje 13.5 co wyswietla wlasnie powyzszy text... jest jeszcze kilka innych drobiazgow jak dziwne niebieskie screeny "call to hardware vendor, system mailfunction costam... system was halted..." ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]zle napisalem :) mysl byla taka ze puki co epox i moj athlon cos nie chca wspolpracowac... czekam na nowszy bios by wyjascic czy przypadkiem nie jest walnieta plyta... mnoznik (epox ten nie ma 13.5) i jest AMD nie wykrywany przez nia - Unknown CPU... Oczywiscie na Auto daje 13.5 co wyswietla wlasnie powyzszy text... jest jeszcze kilka innych drobiazgow jak dziwne niebieskie screeny "call to hardware vendor, system mailfunction costam... system was halted..." ...

Hmm doprawdy dziwne co piszesz. Na zagranicznych boardach qupa ludzisk ma konfig podobny do twego i zadnych problemow opisanych przez ciebie... ja na EPoXie 8K3A tez nie mam problemow. Wszystko dziala wysmienicie, a czegos takiego jak zwis poprostu nie znam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]dlatego jest mozliwe by jakis element byl uwalony ... tylko ze wada jego jest na tyle upierdliwa ze ciezko ja wykryc...

stad tez chwilowa kwarantanna epoxa...

mysle ze poprostu plyta jest uwalona. moze trezba upic troche piwa i udac sie do serwisu? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]

mysle ze poprostu plyta jest uwalona. moze trezba upic troche piwa i udac sie do serwisu? :)

i jak przetlumacze na serwisie ze wada jest tylko pod 2200+ ? :))

oddadza ja po 2 tygodniach z kwitkiem "sprawna" :)))

moze nalezy sie ptrzycznic do jej zgonu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...