Skocz do zawartości
sin1

Obudowa Usb 2,5"

Rekomendowane odpowiedzi

hej, witam wszystkich.

jestem tu nowy i mam nadzieje, ze na tym forum panuje mila atmosfera.

niebede owijac w bawelne i przejde do konkretow - od pewnego czasu moja kieszen/obudowa usb 2,5" do tych mniejszych dyskow twardych przestala dzialac... no moze nie do konca - windows xp ja wykrywa (jest dzwiek podlaczonego nowego sprzetu) ale w 'moj komputer' nic sie nie wyswietla... na samym poczatku mialem taki sam problem ale rozwiazanie znalazlem poprzez klikniecie ppm na moj komputer/zarzadzaj... niestety - teraz niema tam nic oprocz mojego dysku oznaczonego jako c: ...

wszystko to zaczelo sie od tego, ze kopiowalem (poprzez total commander'a) z dysku glownego © na ta kieszen i nagle wyskoczyl blad 'Za mało miejsca" czy cos w tym stylu co jest nieprawda... tamten dysk jest pojemnosci 100gb - bylo tam przynajmniej 40gb wolnego... kopiowalem jeden plik 700mb, divx ale to juz chyba niema znaczenia... z gory dziekuje za wszelka pomoc, mam nadzieje, ze pobyt na tym forum bedzie nalezal do przyjemnosci... ;-)

best regards,

sin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

Rozsypał się FAT na dysku w kieszeni? albo padł dysk ...

Pozostaje podłączyć dysk przez odpowiednią przejściówkę do IDE i sprawdzić jak sprawa wygląda. Podłączenie przez USB uniemożliwia użycie programów diagnostycznych (no i sama kieszeń też może być uszkodzona, zdarza się).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi