slayne Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 Czy ktos ma tak zrobione. Planuje puscic moją DELTE na 7V bo juz mam dosyc hałasu. Wg MAYKA z servisu http://www.moded-kompz.prv.pl mozna połączyć +5 i +12 i bedzie 7V. Czy ktos ma tak zrobione? Prosze o odpowiedzi bo juz nie moge wytrzymac z tego halasu :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 możesz i na 5V (czarny do czarnego, czerwony do czerwonego)póścić, 'wiatraczek' się kręci i jest cicho :-) Jak kiedys próbowałem podłaczyc na 7V to nie chciał wystartować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 Zrobilem ze chodzi na 7V ale teraz nie mam pomiaru obrotow. Kabelek od pomiaru dolaczylem do plyty ale niestety nie mierzy. Moze jakies pomysly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Kup sobie fan mate, to bedziesz sobie mogl dowolnie regulowac napiecia a na dodatek nie tracisz licznika obrotow. Co prawda delat ma pobor ponad 6W ale i tak nie chcesz ja puscic w granicach 7-10 V. Z radiatorow z delta polecam cooler mastera hhc-001 z rurami cieplnymi, doskonala sprawdza sie przy malym przeplywie powietrza z wentylatora, jak wiadomo miedz doskonlae przewodzi cieplo ale juz nie tak dobrze oddaje (heat pipes dzialaja na maxa). Mozna to sprawdzic jesli dotkniesz heat pipes przy delcie na 12 V i 5-7 V po prostu czuc ze one naprawde przewodza to cieplo. Dla ciekawskich podaje linka do testu tego coolera okaleczonego o te rury cieplne http://www.reviewmakers.com/showdoc.php?article=8 FAN MATE 1 Wymiary: 200 x21 x 23mm Waga: 20g Napięcie na wyjściu: 5-11 Volt Dozwolony pobór mocy: 6W lub mniej FAN MATE 1 to regulator prędkości obrotowej wentylatora. Umożliwia on płynną regulacje napięcia od 5 do 11 Volt dla wentylatorów o poborze mocy mniejszym niż 6 W. fan mate kupisz bez problemu w 4maxie lub pccooler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Czy ktos ma tak zrobione. Planuje puscic moją DELTE na 7V bo juz mam dosyc hałasu. Wg MAYKA z servisu http://www.moded-kompz.prv.pl mozna połączyć +5 i +12 i bedzie 7V. Czy ktos ma tak zrobione? Prosze o odpowiedzi bo juz nie moge wytrzymac z tego halasu :x Co prawda Delte można puścić na 7V, albo nawet na 5V, ale Delta ma bardzo głośne łożyska :( proponuje kupić jakis inny ślizgowy ~4000 RPM. Koszci pewnie w granicach 20zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Czy ktos ma tak zrobione. Planuje puscic moją DELTE na 7V bo juz mam dosyc hałasu. Wg MAYKA z servisu http://www.moded-kompz.prv.pl mozna połączyć +5 i +12 i bedzie 7V. Czy ktos ma tak zrobione? Prosze o odpowiedzi bo juz nie moge wytrzymac z tego halasu :x Co prawda Delte można puścić na 7V, albo nawet na 5V, ale Delta ma bardzo głośne łożyska :( proponuje kupić jakis inny ślizgowy ~4000 RPM. Koszci pewnie w granicach 20zł. Moze delta jest faktycznie tak glosna, ja mam wentylator cooler mastera 36 cfm 60 mm (od modelu hhc-001) na 5v jest bezglosny, a na 7 v prawie go nie slychac :) 7V + heat pipes doskonale sie sprawdza, polecam !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Z moich doswiadczeń wynika że DELTA traci odczyt przy niskich obrotach. Poprostu przyhamujcie ją nawet na 12V. Spadną obroty i znikają dane.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Ja mam mojego Titana na 7V i jest GIT :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...