Morthag Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) Zasilacz Chieftec 420W czy 410 (nowy) Na procu: Freezer athlon 17--+ 1gb ddr radeon 9800pro nic nie bylo krecone temperatury to: System: 30 stopni CPU: 39 HDD 39 Vcore: 1.63 Vcc: 3.47 +5V 5.16V +12V -12.11 -12V -12.12 Vbat 3.31 5vsb 5.17 nie mam pojecia co moze powodowac te problemy :( ps. przeczytalem troche o tym na forum, pozamianialem ram, poodlaczalem kable od mobo itp ale nie pomoglo Edytowane 26 Czerwca 2005 przez Morthag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 strzelam!może błąd w grze! znając życie to jakiś pirat :D!a restar jest przy graniu zawsze w tą samą gre?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morthag Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 to oryginalna gra battlefield 2... nie wiem jak w innych grach bo gram tylko w ta ;] ponoc moze pomoc wylaczenie hyper threadingu w biosie ale w swoim nie widze takiej opcji (jetway 266b) ps. glownie wystepuja zwiechy, restarty sporadycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 HT na athlonie :> ;) sprawdź napięcia miernikiem ostatnio chef kiepskie ma zasilacze :| zobacz czy się kartka graficzna nie przegrzewa ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morthag Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 blue screen: IR QL_NOT_LESS_OR_EQUAL STOP: 0x0000000A ps.1.a gdy nie mam miernika w jaki sposob moge sprawdzic napiecia ? te w pierwszym poscie pochodza z biosu/speed fun'a. ps.2. odpalilem memtesta i po minucie wykryl mi 32 bledy po czym zawiesil komputer. odpalilem drugi raz, nie zdazyl wykryc jeszcze zadnego bledu i ponownie sie zawiesil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 no to na moje odpowiedziales sobie na pytanie :) masz 2x512? to wyjmij jedna koste, zrob memtest, jesli beda bledy to zamien kostki, memtest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morthag Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 wyjalem jedna kosc (GoodRamu) i zostawilem druga (Kingstona) - dziala bez zarzutu :) dzieki alcapone bo twoja rada okazala sie dobra ;] teraz tylko pytanie czy ten ram nadaje sie do wyrzucenia czy po prostu kingostone sie z nim gryzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 tego to nie wiem. wloz goodram zamiast kingstone'a i zobacz czy tez dziala bez zarzutow. jesli tak to moze sie i gryza. jesli nie to znaczy ze mozesz zlozyc reklamacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zrob tak jak mowi alcapone. Mozliwe ze pamieci sie gryza. Na wszelki wypadek odpal memtesta na kazdej kostce. Jesli na GoodRamie wywali bledy to prawdopodobnie pamiec jest walnieta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morthag Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 jak sie okazalo, pamieci sie po prostu gryzly - dzieki wszystkim za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...