cpu Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Sprawa wyglada iz posiadam nastepujacy sprzet: Obudowa Chieftec CX, 3xZalman ZM-F2 (92x92), 2xZalman ZM-F1 (80x80), zasilacz Chieftec 360-302DF (chce go wymienic na Topower albo Tagana ale jak bedzie kasa) do tego Abit NF7-S 2.0 athlon1700+@2100MHz(10.5x200) pamiatki TwinMOS DDR400 (synchro z CPU;) radek 9550 Gigabyte No i szukam jakiegos optimum (cisza/wydajnosc) rozwiazania w chlodzeniu tego (na CPU mam Gigabyte 3D Cooler Ultra Super Silent) na razie ustawilem to tak ze wszystkie wentyle 92x92 (na lewym boku 2 na prawym gdzie dyski jeden) wtlaczaja zimne powietrze (mam tam tez zalozone filtry przeciwkurzowe AKASA) a dwa 80x80 wyciagaja powietrze z budki wszystkie te Zalmany ida na 5V. Moze ktos ma jakies rady jak to sensownie rozmiescic poukladac ew jakies przerobki zrobic w tym momencie Abit mowi mi ze procek ma w stresie 57 stopni NB 38 (NB jest pasywnie chlodzony radiatorkiem zalmana NB-47J) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Najlepiej wychodzi zdiecie boku obudowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Z tego co czytałem w tescie jednego kolegi z forum to filtry niemal kompletnie zabijają przepływ w szczególności przy wolno kręcących sie wiatrakach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...