Zubo Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Bodziu ja nie mówię, że źle robi odstaszając ludzi od kupowania jakiegoś badziewia, bo na tym polega forum. Chodzi o to, żeby nie wrzucać wszystkich LCD do jednego worka bo widziało się jeden kiepski egzemplarz. A stwierdzenia typu "jeśli ktoś ma dobry kineskopowy monitor niech lepiej nie zmienia go bo będzie zawiedziony" zniechęcają ludzi ogólnie do LCD. 1520806[/snapback] Ja wcale nie wrzucam wszystkich LCD do jednego worka! Przestrzegam przed kupowaniem "dobrych tanich LCD"!!! I jeśli ktoś ma monitor CRT naprawde dobry chociażby taki jak ja, to wydaje mi się że jeszcze nie ma sensu go zmieniać. Jeśli jednak ktoś posiada 17` CRT to fakt że nie opłaca kupować się 19`CRT tylko jakiś porządny tylko podkreślam "porządny" LCD! Chyba że ktoś będzie używał monitora głównie do tworzenia grafiki i pracy z kolorami to wtedy jednak CRT będzie mimo wszystko nadal lepszym rozwiązaniem. Takie jest moje zdanie. Aha i nie kupiłem tego LCD Avacs! nawet nie wiem ile kosztuje i gdzie można go kupić, dostałem go jedynie na 2 tygodnie do testowania. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk.drob Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Czyli najwidoczniej się nie zrozumieliśmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 ja też wtrące swoje 5 groszy hehe również uważam że LCD to jeszcze nie to (a szkoda bo ich gabaryty kuszą). no może poza monitorami EIZO i SONY (bo te firmy spełniłyby moje wymagania co do monitora jednak koszt takieś 17" EIZO to ponad 2k :( a miałem z nimi kontakt) ale macie w jednym racje. nie kupicie dzisiaj dobrego monitora LCD za mniej niż 2000zł przez co ludzie ekupują wynalazli typu Avacs, i-MAX itp sam nie mam LCD ale w momencie gdy będe mógł kupić wypas 17" za ok 1500zł to może się nawet skusze :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...