danrok Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) Orientuje się ktoś jakie są wymagania sprzetowe do płynnego odtwarzania filmów w formacie *.rmvb? Mam celerona coopermine 667 MHz, 128 sdram i filmy w tym kodeku po prostu skaczą ;/ Drugą dziwną rzeczą jest fakt, iż zwykłe divx'y tez się tną, ale naprawdę juz nie wiem z jakiego powodu, mam zainstalowanego Win2000, pewnie on troche obciąża, ale wątpie, żeby aż tak. Ma ktos jakieś pomysły? EDIT: Ahh, zapomniałem dopisać jakie mam zainstalowane kodeki: -XviD-1.0.3-20122004 -DivX521XP2K -divx_311alpha -no i kodeki do realplayera Edytowane 26 Czerwca 2005 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 naprawdę nikt nie wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 sciagnij oryginalnego realplayera i sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Sprawdzałem na linuxie, na nim avi mi sie nie tnie, ale rmvb dalej tak. sam juz nie wiem. Dziwne też, że na windowsie zwykły avi mi przycina ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Hm 128Mb i pchasz sie w W2000? Xp bylby grzechem... Sprboj zainstalowac poczciwego 98SE i zoabcz wtedy co z Xvidem bo po sobie wiem *.rmvb to wymagajacy format. Oczywiscie mowa tu o komputerach poprzedniej generacji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Hm 128Mb i pchasz sie w W2000? Xp bylby grzechem... Sprboj zainstalowac poczciwego 98SE i zoabcz wtedy co z Xvidem bo po sobie wiem *.rmvb to wymagajacy format. Oczywiscie mowa tu o komputerach poprzedniej generacji :wink: 1517939[/snapback] Nie chodzi tu o ram, bo pożyczałem od kolegi kostkę 256, więc razem 380 i dalej to samo. Nie mam kompletnie zielonego pojęcia dlaczego na linuxie chodzi ok, a na windowsie niezbyt. Może by podkręcic tego celerona, tylko nie wiem czy płyta mi daje mozliwość podkrecania fsb o 1, albo 10, bo obsługuje tylko do celeronka 733 (Abil Vl-6) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Apollo Pro 133 :D Po pierwsze to z kreceniem raczej cienko na tym chipsecie :) Po problem sie wyjasnil :) Moja dziewczyna tez ma plyte na tym wynalzku i z divixem tez czasem ssa problemu jak sa aplikacje w tle :blink: a ma Tualitana 1200. Odpal sobie Sandre zrob testy i zobaczysz jakie otrzymasz mizerne wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Apollo Pro 133 :D Po pierwsze to z kreceniem raczej cienko na tym chipsecie :) Po problem sie wyjasnil :) Moja dziewczyna tez ma plyte na tym wynalzku i z divixem tez czasem ssa problemu jak sa aplikacje w tle :blink: a ma Tualitana 1200. Odpal sobie Sandre zrob testy i zobaczysz jakie otrzymasz mizerne wyniki. 1518090[/snapback] Dzięki. Wyniki faktycznie mizerne, dobrze, że jeszcze max miesiąć i się z nim rozstane. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 napiszcie jak to jest z tą jakością wyświetlanego obrazu :) w filmach *.rmvb bo rozmiary filmów są naprawdę małe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=MareK=- Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Ja mam świetna jakość (Film: Garfield 249MB, RealOnePlayer) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 napiszcie jak to jest z tą jakością wyświetlanego obrazu :) w filmach *.rmvb bo rozmiary filmów są naprawdę małe 1518248[/snapback] roznice sa prawie niezauwazalne:P a co do wymagan to 1ghz powinien styknac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 To fakt, jak sciaga się filmy to wiadomo, że lepiej sciaganc film co ma 300 MB niż 700. A różnicy w obrazie naprawdę nie zauważysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...