Skocz do zawartości
wizjonerek

Super Pompa Do WC !!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat
  Cytat

hej a nie lepiej sprawic sobie mala zatapialna pompke

zbiornik z blachy miedzianej ok 200ml - tak zeby sie pompka zmiescila

zamykamy zbiornik - zakladamy na niego peltka - zimna strona a na pelta radiator i wentyl na 7V

mamy zimna ciecz w obwodzie zamknietym a na dodatek 2 peltka na proca mozna - jak bedzie mi sie chcialo to zrobie cos takiego ciekawe czy zda examin

puki co zrobilem ciekawa rzecz

oblozylem akwarium folia aluminiowa i bede badal co mi to da

woda swieza z kranu ~9C na procu mam 30C proc 50W na 1.720GHz!!!!!!

ciekawe po jakim czasie woda dojdzie do ~~20C czyli tyle ile jest w pokoju

peltka nie bede stosował bynajmniej narazie najbardziej chodzi mi o temperatury CPU w stresie uzyskać max 36 lub 38 stopni lub mnie j czy taki zestaw wydoli na takie temp. na sprzecie jak w podpisie ?

Wybacz chlopie, jesli to co napisalem spowodowalo metlik. Mysle, ze jesli po dodaniu tych 2 blokow nie spadnie ci przeplyw (co jest niestety malo prawdopodobne) to temperatura na procu wzrosnie o ~1C w poronaniu z tym, co masz teraz. Jesli natomiast dojdzie do tego jeszcze spadek przeplywu, to skonczy sie pewnie na 2-3C wiecej. Nie moge ci udzielic lepszej odpowiedzi dlatego, ze jej udzielic sie nie da. Wszystko zalezy od zbyt wielu zmiennych. Dla przykladu, czy na nagrzewnicy masz wiatrak, ile ich, jakie, na jakich obrotach, czy stykaja sie bezposrednia z nagrzewniczka, czy przez "shrouda" - i to tylko jesli chodzi o sama nagrzewnice. Takze uklad blokow jest b. istotny. Jesli zalezy ci na temp na grafice i mostku (to byl mostek ten 2 blok ?), to wtedy szeregowo, ale wowczas przeplyw spadnie i procesor to odczuje. Natomaist jesli polaczysz rownolegle te 2 bloki, to z kolei temp. na nich nie bede rewelacyjne, ale na procku bedzie lepiej. Ale nie martw sie, jesli w tej chwili w stressie nie przekraczasz 35C to musialbys ostro cos popieprzyc, zeby przekroczyc 40C pozniej... tak wiec bez obawy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

Jesli chodzi o pompki, to najwieksza jaki jest sens brac jest cos wlasnie 30W. Ja mimo wszystko wolalbym AquaSzuta 30W, 2000l/h, podnoszenie na 3m za 150PLN, ale ten AquaEl jest rowniez bardzo fajny. Jesli pominac klase i firme, to ja mimo wszystko wolalbym AquaSzuta, ale za 120PLN lepszej pompy do ukladu wieloblokowego jak ten AquaEL nie znajdziesz!!! 

Tak wiec zakup bardzo dobry! Czy moglbys mi podac wymiary tej pompy (dlugosc, szerokosc, wysokosc), przy czym podaj prosze 2 wymiary na dlugosc, razem z koncowka na wlot i bez niej. Potrzebuje wlasnie czegos podobnego, a AquaSzut jest za duzy o 2cm :(

niestety dzisiaj ci ich nie podam bo jestem w Ustroniu :)))) ale zajebista pogoda jutro jak wróce z pracy to ci podam wszystkie wymiary

pozdrówka Wizjo

byloby by bardzo fajnie, dzieki...

nie ma sprawy już ci podaje 2 rodzaje wymiarów

1 w pełnym wyposazeniu tak jak orginalnie pompka była

oraz jak pozdejmowałem wszystko co sie dało (w taki aby mozna było ją przerobić na niezatapialną

wesja 1 (orginał)

Długośc 197mm

Wysokość 135mm

Szerokość (w najszerszym punkcie) 75mm

druga wersja(jak najmniejsza do przeróbki na niezatapialną)

Długośc 135mm

Wysokość 51mm

Szerokość (w najszerszym punkcie) 75mm

i to narazie wszystko

:D:D:D: :lol:

pozdrówka Wizjo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...