Skocz do zawartości
Pitur

Dla posiadaczy Win XP i Y724-754

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na witrynie Windows Update lezy nowa wersja drivera (ds1wdm.sys ver. 5.2.3633.0) poprawiajaca znacznie i tak dobra wspolprace XP z tymi kartami - usunieto blad w obsludze wy-we SPDIF (zamiana kanalow), i kilka innych drobiazgow. Sterowniki WHQL. Polecam pobranie.

Update: sterownik jest kompatybilny z DX9 - to glowna zmiana - wlasnie otrzymalem ta informacje.

PS. Co dziwne, na ftp-ie Tweaka brakuje sterownikow dla Yamahy wogole :-(. Wstyd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezu.. w koncu poprawili bug zmiany kanalow? Mam nadzieje, ze to u mnie zadziala, bo wylaczenie SPDIF (jak mi kiedys radziles) nie pomoglo...

Z kolumnami to pol biedy, bo tylko odwrotnie je podlaczylem i juz bylo dobrze :) ale moich sluchawek nie da sie za bardzo zalozyc odwrotnie :(

Moglbys podac bezposredniego linka do tych driverow lub przeslac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj

Przeciez mozesz pobrac bez trudu. Wchodzisz tu: http://v4.windowsupdate.microsoft.com/en/default.asp klikasz "Sprawdz", i po kilku chwilach masz liste. Jesli zas z jakichs powodow nie chcesz tak, moge Ci wyslac sterowniki via mail - podaj gdzie. Waga (plik .cab) 66kB. Bledy poprawiono.

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, moge, ale teraz nie siedze przy swoim kompie, a tu nie mam Yamahy, wiec stad nie sciagne...

Wiec jakbys mogl to mi wyslij na maila... Adres jest w profilu i pod kazdym moim postem jest tez button e-mail.

PS. jesli to jest .cab, to wystarczy podmienic pliki czy w tym cabie jest jeszcze instalka jakas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki, ale niestety nadal mam problem...

Po zainstalowaniu tych sterow z glosnikow/sluchawek nie wydobywa sie zaden dzwiek, mimo ze jest on generowany (Spectrum Analyzer z WinAmpa dziala, inne programy tez nie maja problemow), a jednak dzwieku nie slychac...

Poustawialem wszystkie volume'y na maxa, bo byly standardowo na zero, ale nadal nic.

Chwilowo wrocilem do starszych sterow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi