_Platinium_ Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Witam. Mam taki problem, ze chcialbym troche zmodernizowac starego kompa: Celeron 700 192 SDRRam płyta - intelowska Codegen 300W :D W zwiazku z tym mam pytanko co by tu zmienic by troche go odmulic Mam na to ~200 zł. Myslalem o kupnie 512 ramu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55733934 Z gory dzieki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zobacz czy płyta Ci to obskoczy wsztko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Wlasnie wiem tylko ze plyta nie obsluzy "wiekszego" proca. Jak sprawdzic czy pociagnie 512 + 128 ramu ???? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Wlasnie wiem tylko ze plyta nie obsluzy "wiekszego" proca. Jak sprawdzic czy pociagnie 512 + 128 ramu ???? Pzdr 1522951[/snapback] W manual'u do mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 na stronie producenta znajdziesz dane techniczne o płycie!powinno tam byc napisane ile max ramu i jaki proc można tam wcisnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 OK poszukam, chociaz bedzie z tym ciezko. Czy wg Was zmiana z 192 ramu na 640 da duzego kopa, czy tylko nieznacznie przyspieszy dzialanie systemu ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Raczej nieznacznie. Sam tak kiedyś miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Jednak jest to Celeron 900, a płyta to jakis acorp. Niestety na stronie producenta nie ma wogole wzmianki o mojej plycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Musi być, odkrec obudowe, znajdź dokładny model i znajdź pdfa do niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cho-marek Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 O ilości obsługiwanej pamięci decyduje chipset mobo. Porównaj z podobną płytą innego producenta na tyn samym chipsecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 No coz znalazlem to info. Niestety do 1 slota mozna wlozyc max 256 ramu. Wiec dolozenie ramu odpada. Co do procesora znalazlem taka wzmianke : Socket 370 Celeron/Coppermine up to 700 mhz/ 1 ghz processor. Jak sie okazalo mam celerona 900 wiec zmiana proca nie wchodzi w gre... Widze ze jedynym rozwiazaniem jest poprostu uzbieranie kasy na nowego kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Ano. I raczen nie pakuj już się w socket A. Taka moja rada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 To wie chyba 99,9% ludzi na tym forum, ale dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...