i-droid Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Przy formatowaniu i robieniu partyci przy instalacji windowsa Xp nie wykrywa mi 50gb dysku ale gdy uzylem partition magik i zrobilem partycje wcielo mi 20gb oraz gdy zainstalowalem system Xp profesional sp1 przestalo mi wykrywac drugie cd-romu mam dysk segate baractuda 200gb/sata jak to naprawic ?? oraz przy instalacji xp profesional sp1 gdy formatwalem dysk moglem tylko wybrac system nfts komputer jest nowy z przed 2 dni _______________________________________________________________ sorrry ze tak dziwne napsailem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopa Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 xp w czasie instalacji widzi tylko 120 GB, profesjonal daje możliwość formatowania tylko w ntsf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Przy formatowaniu i robieniu partyci przy instalacji windowsa Xp nie wykrywa mi 50gb dysku ale gdy uzylem partition magik i zrobilem partycje wcielo mi 20gb oraz gdy zainstalowalem system Xp profesional sp1 przestalo mi wykrywac drugie cd-romu mam dysk segate baractuda 200gb/sata jak to naprawic ?? oraz przy instalacji xp profesional sp1 gdy formatwalem dysk moglem tylko wybrac system nfts komputer jest nowy z przed 2 dni _______________________________________________________________ sorrry ze tak dziwne napsaile 1523693[/snapback] Sterowniki do SATA masz oczywiście zainstalowane? Próbowałeś podpinac HDD pod inne złącze kontrolera SATA? Rozumiem że masz dwa napędy optyczne, tak? No to upewnij sie że jeden jest master a drugi slave (cable select nie zawsze działa). Komp jest nowy ze sklepu czy sam złożyłeś z nowych podzespołów? Opis problemu to mógłbyś poprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...