lukas666 Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Mam hiper problem, wczoraj robilem defraga dysku i tak mniej wiecej w polowie defragmentacji (programem speed disk z pakietu nortona) wyskoczyl mi jakis tam blad, okazalo sie ze wszystkie pliki i katalogi pozmienialy nazwy na jakies !@E#$.@#4 itd. Defragmentacje robilem pod win 98, wiec nie wiele myslac zrobilem restart kompa i wlaczylem win xp. Tutaj zarzucilem scan diska i stwierdzil on ze wszystkie pliki zostaly naprawione, ale pojawil sie nastepny problem-scan disk zmienil ich nazwe na FILE0001.CHK az do 10000 tys tych plikow a ja starcilem swoje dane (co gorsza nie tylko swoje ale tez dane rodzicow z pracy w ogole wszystkie dokument:(. Mam wiec pytanie czy ktokolwiek wie jak przywrocic noramlna nazwe plikow, nie wiem moze jakims programem lub cokolwiek zrobic z tym by odzyskac dane. Prosze pomozcie!!! Prosze moderatorow o nie usuwanie tego posta bo tuaj zaglada wiecej ludzi moza ktos zna odpowiedz . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Faktycznie sprawa jest ciężka.Kiedyś miałem ten sam problem i nazwy plików sie też tak pozmieniały @$%@$ , okazało sie że mam wira i niestety pliki wszystkie poszły.....Obyś Ty niemiał tego samego.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...