Gość Soker Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Witam od dłuższego czasu nurtuje mnie pewna sprawa w moim systemie. Posiadam sieciówke zintegrowana z nforce2 na płycie Abita NF7 która działa ok i wszystko jest z nią ok - jednym słowem internet działa. Jednak raz po krótkim czasie raz po długim sieciówka a dokładniej "połączenie lokalne" potrafi sie zawiesic tj. Internet nagle sie wylancza i przy usilowaniu wejscia na jakas strone pisze: Trwa łączenie z witryną 213.180.130.200 (Startowa to onet.pl) Aby internet pojawił się ponownie trzeba wejsc w Połączenia sieciowe wyłączyc polączenie lokalne i jeszcze raz włączyć... Jest to dla mnie strasznie uporczywy problem więc bardzo prosze o pomoc. PS. Sprawdzalem na innej sieciówce (Planet) oraz kilkakrotnie przeinstalowywalem system. Mój system: XP sp2 Pozdrawiam, Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patro20 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 może wirus przeskanuj kompa jakimś dobrym antywirem a service packa instalowałeś razem z Windowsem czy odzielnie po zainstalowaniu Windowsa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 może wirus przeskanuj kompa jakimś dobrym antywirem a service packa instalowałeś razem z Windowsem czy odzielnie po zainstalowaniu Windowsa?? Sorry ale dodałem ze kilkakrotnie przez ten czas zmienialem system, baa nawet mobo, dysk, ram i procka :) no i sieciówka na starym mobo Planet zaś na nowym zintegrowana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 mój znajomy ma podobny problem na NF7 tyle, że sieciówka wybiorczo traktuje urzadzenia po drugiej stronie, np działa z modemem od chello, a nie działa z drugim kompem :( - mówi, że "brak połaczenia sieciowego" jakby ktoś miał jakiś pomysł co do rozwiązania stery od nf2 i sieciówki możliwie najświeższe ale w momencie instalowania zawsze mówi, że nie są podpisane cyfrowo (brak zgodności z XP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patro20 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) ale jak zmieniasz system do formatujesz tylko partycje C a przeciesz masz chyba innea partycje i to na nich może być wirus Edytowane 3 Lipca 2005 przez patro20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 nie wiem czy to pomoze - ale sprobuj: menedzer urzadzen -> twoja karta sieciowa -> wlasciwosci -> zarzadzanie energia -> odchacz to drugie jesli wogole u ciebie bedzie taka zakladka zarzadzenie energia. ja mam dwie karty sieciowe, jedna zintegrowana, druga na PCI (realtek 8139). ta zintegrowana mam wylaczona i nie mam tej zakladki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...