Skocz do zawartości
Gość Soker

Nurtujące Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od dłuższego czasu nurtuje mnie pewna sprawa w moim systemie. Posiadam sieciówke zintegrowana z nforce2 na płycie Abita NF7 która działa ok i wszystko jest z nią ok - jednym słowem internet działa. Jednak raz po krótkim czasie raz po długim sieciówka a dokładniej "połączenie lokalne" potrafi sie zawiesic tj. Internet nagle sie wylancza i przy usilowaniu wejscia na jakas strone pisze:

Trwa łączenie z witryną 213.180.130.200 (Startowa to onet.pl)

Aby internet pojawił się ponownie trzeba wejsc w Połączenia sieciowe wyłączyc polączenie lokalne i jeszcze raz włączyć...

Jest to dla mnie strasznie uporczywy problem więc bardzo prosze o pomoc.

PS. Sprawdzalem na innej sieciówce (Planet) oraz kilkakrotnie przeinstalowywalem system.

Mój system: XP sp2

Pozdrawiam,

Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może wirus przeskanuj kompa jakimś dobrym antywirem

a service packa instalowałeś razem z Windowsem czy odzielnie po zainstalowaniu Windowsa??

Sorry ale dodałem ze kilkakrotnie przez ten czas zmienialem system, baa nawet mobo, dysk, ram i procka :)

no i sieciówka na starym mobo Planet zaś na nowym zintegrowana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój znajomy ma podobny problem na NF7

tyle, że sieciówka wybiorczo traktuje urzadzenia po drugiej stronie,

np działa z modemem od chello, a nie działa z drugim kompem :( - mówi, że "brak połaczenia sieciowego"

jakby ktoś miał jakiś pomysł co do rozwiązania

stery od nf2 i sieciówki możliwie najświeższe

ale w momencie instalowania zawsze mówi, że nie są podpisane cyfrowo (brak zgodności z XP)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy to pomoze - ale sprobuj:

menedzer urzadzen -> twoja karta sieciowa -> wlasciwosci -> zarzadzanie energia -> odchacz to drugie

jesli wogole u ciebie bedzie taka zakladka zarzadzenie energia. ja mam dwie karty sieciowe, jedna zintegrowana, druga na PCI (realtek 8139). ta zintegrowana mam wylaczona i nie mam tej zakladki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi