Argennto Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Witam posiadam Freezone'a Q 80 AlCu z tego co wiem powinien mieć on obroty 2800 a um nie jest 3300 ... czy to nie jest za dużo ..?? co to oznacza czy możliwe że wiatrak jest już zajechany .....< kupiłem od gościa na allegro wygląda jak nowy i miał być nowy > Przez to mi hałasuje trochę .. Czym się różńią łożyska ślizgowe od kulkowych ..?? żywotnością czy czymś jeszcze .....któe bardziej hałasują ..??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 A gdzie ci pokazuje te 3300 ?? Jak w speed fanie to nie wierz. U mnie na QVC 100CU+ na min. obr. pokazuje też 3300 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Ślizgowe są cichsze , ale szybciej się zużywają :) A co do pentagrama , to nie mozesz go np. w speedfanie spowolnic :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 no mi tez pokazjue jakies 3200 obr/min w speedfanie (niestety nie moge spod niego regulowac :mur: ) a w biosie pokazuje jakies 3100... ale sie tym bardzo nie martwie - w drodze do mnie jest regulator obrotow i problem z glowy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Speed Fan i Hmonitor pokazują 3300 obr/min..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 skoro wiec boisz sie o lozysko to mozesz regulowac obroty za pomoca np. speedfan a jesli mobo na to nie pozwala (tak jak u mnie) to mozesz kupic regulator obrotow za kilkanascie pln lub go samemu zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 a jak masz temperature na procku??? pytam sie bo chce kupic taki cooler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Ze SpeedFanem to musisz uważać bo u mnie no wygląda sprawa tak. Mam Arctic Fan'a (zwykły wentylator) podlączony na tyle obudowy jego prędkość rzeczywista to jakieś 2000 obr/min A w SpeedFanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Dla wentylek jest super .... od boxowego rózni go 8 st :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 W SpeedFan temp3 i fan3 zawsze pokazuje inaczej niz w żeczywistości ja teraz na moim boxowym mam 51'C w zamknietej obudowie a w otwartej ok. 44'C i musze kupic nowy cooler zastanawiam sie nad pentagramem q80-AlCu, Arctic Cooling Copper Silent 2 L i Gigabyte Neon Cooler 7-Pro. Pomuzcie co wybrac?? zaznaczam ze bede podkrecał procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gremlin@@@ Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Z tych 3 to ja bym wybrał pentagrama :D Gigabyte'a raczej od razu bym skreślił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 gigabyte'a czemu??? w komputroniku ma bardzo pozytywne opinie uzytkowików Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 aktualnie na tym pentagramie mam puszczonego Athlona 1700+ na 2.4 GHZ przy 1.85 V a temp w stresie to max 56 st .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 gigabyte'a czemu??? w komputroniku ma bardzo pozytywne opinie uzytkowików 1526536[/snapback] nie patrz na te opinie. nigdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 nie patrz na te opinie. nigdy. 1526702[/snapback] Te opinie pewnie piszą pracownicy Komputronika :lol: :lol: :mur: a co do pentagrama, to posiadam taki wraz z kontrolerem obrotów i na maxa w MBM pokazuje 3100rpm, na min - 1900rpm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 A mi czy na silent czy na max pokazuje 3300 obr. :D Pieprzony speed fan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes83 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Witam, ja mam Pentagrama AlCu 100 puszczony przez regulator obrotów ( 15PLN ) i przy ok 1800 obr/min pokazuje temp. niższą niż np przy 2200 obr. :) Taki mały paradoks, choć może to być spowodowane innym ruchem powietrza w budzie. Temp. odczytuje za pomocą Everest Home Edition. pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 A ja bym szczerze polecil Q-92 alcu. Wg mnie jest wyjdajnieszy od 80 mm kolegi a cenowo sie nie rozni. Sam go mam i przy fsb 200 temp nie przekracza 50 *C w stresie. Pamietaj tylko ze gdy kupisz nowy cooler na proca to najpierw wyszlifuj porzadnie spod radiatora, kup porządną pastę ( arctic silver 5 ) i dopiero bierz sie za zakladanie. Wtedy dopiero odczujesz duzy spadek temp. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 właśnie przymierzam się do wyszlifowania spodu tylko nie wiem czy sie opłaca .... ile temperaturka może polecieć w dół pastę mam dobrą ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 a ja bym ci polecil pentagrama QVC-120 jesli Ci nie zalezy na ciszy (az tak glosny nie jest) i jesli ci buda na to pozwala, ja na Athlonie 2500@3200 1.75V mam 35`C a 40-41`C w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...