Michael_LbN Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Siemka, sluchajcie mam dziwny problem z dyskiem. Podpialem Seagate'a Baracude IV 40Gb i ustawienia zworek na master or single drive. Drugi dysk mam starego fujitsu 8GB i ustawilem go na slave. Wszystko dzialalo od soboty. W windzie 98se wykrywal fujitsu i jego dodatkowe 2 partycje. Ale dzisiaj dzialalo i przy instalowaniu oprogramowania do aparatu program poprosil o autorestart i na czarnym ekranie w miejscu pirmary master bylo none a primary slave fujitsu. System sie nie uruchomil prosil o dysk systemowy. W biosie nie wykrywa seagate'a a nie wiem czemu. Odlaczylem stary dysk fujistu i sie uruchomil system, ale klops ze w miejscu pirmary master dalej bylo none. O co w tym biega?? Moze cos z tasmami jest zle? Ktos spotkal sie juz z taka sytuacja ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 bios też go nie wykrywa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael_LbN Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Dobra wylaczylem stary dysk i seagate mimo ze zworki ma na master w biosie jest wkyrywany jako slave. Czemu tak ?? Tasme mu zmienic zeby bylo dobrze....bo juz nie wiem ocb. POza tym co zrobic zeby dwa dyski pracowaly caly czas poprawnie i sie nie przestawialy po kilku dniach?/ Help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...