Skocz do zawartości
NeuroPL

Mushkin Level || Version 2 Tccd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam 2x 512MB Mushkin LII V2 i chciałbym rozpocząć dyskusję na temat tych pamięci. Zapraszam wszystkich forumowiczów.

Dołączona grafika

Odrazu przęjdę do konkretnych pytań:

Jak się u Was kręcą? Jakie wyniki osiągacie?

W najbliższym czasie postaram się dokładnie potestować swoje i podam wyniki.

Pozdrawiam

Edytowane przez NeuroPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie nabylem Mushkin LII ale czy V2? chyba niestety nie.

Zreszta spodziewalem sie tego... I cena tez byla lepsza.

Na stronie producenta nazywaja sie XP3200

Pisze o tym z 2ch powodow. Po pierwsze zeby ktos, kto chce kupic nowe LII V2 sie nie nacial, gdyz one nie sa juz produkowane, a na stronie producenta nie ma rzetelnej informacji, ze to nie sa te same pamieci. Ba wrecz sa informacje mylace, a dokladniej linki u dolu strony z XP3200 do recenzji LII V2. Do tego maja one ten sam numer produktu 991355 (1x512MB) lub 991357 (2x512MB dual pack). Nawet w serwisie newegg.com, gdzie je kupilem rowniez jest zmylka, bo fotka jest od LII V2. Na moich kosciach naklejka wyglada inaczej i nie ma nic o L2 VII. Jeszcze jedna ciekawostka, zanim je kupilem zbieralem info w roznych miejscach, m.in na oficjalnym forum Mushkin. Tam dowiedzialem sie, ze te kosci sa V3 na chipach samsung TCC5. Jak rowniez to ze TCC5 potrafi byc tak dobre jak TCCD tylko trzeba miec wiekszogo farta, gdyz te chipy nie sa testowane tak jak TCCD byly (czy jakos tak, dokladnie juz nie pamietam co mi tam odpisali). Ciekawostka natomiast jest to ze odpisal mi to typ z obslugi mushkina, po czym jakis miesiac pozniej caly ten topic lacznie z moim profilem zniknal xD ciekawe czy ta informacja byla az tak bardzo nieoficjalna, hehehe :D

Po drugie pisze, gdyz jestem ciekaw czy ktos posiada takie memorki i co z nich wycisnal. Ja na razie stabilnie na nich pojechalem 220 na FSB przy nominalnych tajmingach czyli 2-2-2-6. oraz 230 2-3-3-6. Tylko ze to nf2 no i zasilacz mi (chyba) nie daje juz rady jak wszystko na raz krece ;] Zobaczymy na 500watt za niedlugo.

Edytowane przez tamashumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi