/matthew/ Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Mam płytę ASUS P5AD2 Premium i grafike pod PCI-E i w biosie znalazłem jakieś ustawienia do PEG. Niestety nie mam pojęcia co to jest, więc nie zmieniałem. Jedynie co wiem to to że jest to coś związanego z kartą graficzną pod PCI-Express.... Czy jak zmienie ustawienia tego, to moja karta będzie szybciej działać?? Mam też dysk z technologią NCQ, jednakże nie wiem czy moja płyta to obsługuje, bo nei znalazłem żadnej takiej opcji w biosie... Zatem pytanie brzmi, czy jest to włączone czy nie a jeżeli nie to jak mogę to włączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 to trzeba poczytac w instrukcji plyty:) i bedzie wszystko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Albo sprobowac i przetestowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) Spojrzałem jeszcze raz do instrukcji płyty.... Zeskanowałem nawet te dwie kartki... Edytowane 6 Lipca 2005 przez /matthew/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 No teraz to sie sprytem nie popisales.... trzeba bylo po prostu napisac albo dac link do screena bo tak to sie temat tak rozjechal ze lipa...... wyedytuj posta moze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 No teraz to sie sprytem nie popisales.... trzeba bylo po prostu napisac albo dac link do screena bo tak to sie temat tak rozjechal ze lipa...... wyedytuj posta moze.... 1532357[/snapback] sam na to wpadłem, jak zobaczyłem jak to wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 NCQ to nie jest opcja do włączenia :) Albo płyta ja ma albo nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 A skąd mam wiedzieć czy moja płyta to ma, czy też nie jeżeli nic o tym nie mogę wyczytać.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Napewno ma :) chipsety intela 925 wspierają tą technologię. A dowiedziec możesz się np ze stronki asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...