Gość Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Czy ktoś wie jak przerobić ten skrypt na UNIXOWY #include <iostream.h> #define max 5 void main(void) { for (int y=0;y<max;y++) { int x; for (x=1;x<=max-y;x++) cout<<" "; for (x=1;x<=y*2+1;x++) cout<<"*"; cout<<"\n"; } } ma rysować piramidkę z gwiazdek * ** *** **** ***** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 najbardziej banalny sposób >> cat test.sh #!/bin/sh for x in '*' '**' '***' '****' '*****' do echo "$x" done >> sh test.sh * ** *** **** ***** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 no tak, ale ten skrypt sie troche rozni od oryginalu, gdyz w poprzednim uzyto tylko jednej gwiazdki, a tutaj kilku gwiazdek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 no tak, ale ten skrypt sie troche rozni od oryginalu, gdyz w poprzednim uzyto tylko jednej gwiazdki, a tutaj kilku gwiazdek 1532211[/snapback] Tak,ale tez napisalem wyzej ze rozwiazanie banalne..nie chcialem mu dawac ryby - dałem mu wedke.... Poza tym nie wiem co masz na mysli piszac "rozni sie od oryginalu"...Tamto to program pisany w C, a to zwykly skrypt basha... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 rozni sie od oryginalu, bo zapewne to zadanko brzmialo "wykorzystujac tylko jeden znaczek gwiazdki", to mialem na mysli oryginal. ty mu dales wedke w tej postaci, ja bym mu dal wedke w postaci man bash :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 rozni sie od oryginalu, bo zapewne to zadanko brzmialo "wykorzystujac tylko jeden znaczek gwiazdki", to mialem na mysli oryginal. ty mu dales wedke w tej postaci, ja bym mu dal wedke w postaci man bash :) 1533644[/snapback] Rownie dobrze mogles napisac google.pl <- niby co innego,ale tez nic nie wnosi do problemu procz nabicia kolejnego postu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...