Skocz do zawartości
krzypaw

Win Xp - Komp Się Nie Wyłącza

Rekomendowane odpowiedzi

Mam win xp sp2, do tej pory było ok ale od jakiegoś czasu komp się nie chce wyłączać, jak klikne na start>>wyłącz komputer to z kursora robi się klepsydra i wisi, wtetdy można ctrl+alt+del i tam zamknij>>wyłącz, ale też pokazuje się niebieska plansza xp z napisem "trwa zamykanie systemu" i dopiero po ok 10 minutach komp się wyłącza.

Może ktoś wie jak to ugryźć. Ostatnio nic nie dokładałem ze sprzętu (athlon xp 10,5 x180, 512 ddr kingston, radeon 9100 saphir, hdd samsung 120 gb) ten sprzęt chodzi w tym konfigu około pół roku i wszystko było ok. System też wydaje się ok sprawdzałem antyvirem, adaware, czysciłem rejestr regklinerem.

Kto mi pomoże??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej nie to bo u siebie mam identyczne ostrzeżenia i nie mam problemów z zamykaniem. Szukaj zaznaczonych na czerwono błędów systemu bądź aplikacji.

Zajrzyj też do msconfig, może uda znaleźć się tam coś podejrzanego.

PS. Masz może ZoneAlarm'a ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciagnij ze strony Microsoftu i zainstaluj: User Profile Hive Cleanup Service - w skrocie UPHClean

pliczek UPHClean-Setup.msi wazy kolo 290kB

1532775[/snapback]

Ściągnąłem, jeśli mółbyś podpowiedzieć co dalej z nim zrobić po zainstalowaniu??

Czytałem readmi-niestety nie znam angielskiego i nie zabardzo zrozumiałem, tak więc proszę cię jeśli możesz to napiesz co z tym progsem zrobić.

A szczególnie gdzie on zostawia tego swojego loga, bo jak zrozumiałem program ten po zamknięciu systemu pokazuje w logu które programy nie zwalniają zasobów kompa.

<a href="http://www.krzysztof1404.webpark.pl/zmiana_rozmiaru1.jpg">zdjęcie</a>

Edytowane przez krzypaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi