Gość Kyniek Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Gdzieś wyczytałem wzmiankę iż zasilacze jak się mocno zakurzą to zaczynają głosniej chodzić :/ ponoć używa się do tego sprężonego powietrza... ale jak? czy ktoś to już robił? prosiłbym o szczegółową i praktyczną instrukcje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sudden Death Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Siemka, z mojej praktyki moge Ci powiedziec ze ja robilem to nastepująco: 1. Kupywałem spreżone powietrze 2. Otwierałem kompa 3. Wyciągałem zasilacz 4. W jego kratki wkładałem " słomke " podłączona do spręzonego powietrza 5. Wdmuchiwalem powietrze pod cisnieniem :) 6. Jeżeli twoj zasilacz na to pozwala mozesz to rozkrecic i czyscic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Owszem, sprężone powietrze daje dużo jeśli chodzi o zpchane wloty i radiatory. Ale głównym powodem głośności są wiatraki. Tu musisz wyczyścić łopatki najlepij jakąś wilgotną ściereczką i przesmarować łożysko. Jesli to nic nie da, to trzeba wymienić wiatrak na nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...