Avatar of Woe Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Witam po raz pierwszy na forum. Mam dosyć dziwny (jak dla mnie problem). Otóż: probuje zainstalowac sobie system winxp z sp2. Wszystko sie ładnie bootuje z płyty formatuje i zaczyna instalowac. Przy paru procentach wyskakuje ze nie moze skopiowac jakiegos pliku (Driver.cab jest najczesciej pierwszy) albo ze zostal źle skopiowany.. Ponów próbe nie daje nic wiec postanowilem pominac. kopiuje sie pare kolejnych plikow i znów pisze ze nie moze i tak co pare plików. Pierwsze co zrobiłem to przegrałam na nowa, czysta, nieporysowana płytkę windowsa bo myslalem ze co jest z cd nie tak. Nic to nie dało. Dalej sprawdziłem dysk twardy (WD600JB programam data life guard diagnostic) i niby wszystko z nim OK. Nastepnie podlaczylem dysk do innego kompa i tam mi sie udalo zainstalowac win'a i wszystko działał ale jak podlaczylem z powrotem dysk do tego pierwszego komputera to zamiast pieknego loga windy na wstepie pokazal sie blue screen którego zreszta nie zdazylem przeczytac bo od razu sie zresetował. Robiłem jakieś fixboot'y fixmbr. Bez skutku. Nie mam pojecia co dalej zrobić. Wg mnie jest jakies nieporozumienie miedzy Płytą główna (ASUS P4PE X/SE BIOS v.1006). Pomóżcie proszę :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 A wg mnie to błędy pamięci. Ściągnij Memtest i testuj ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 1. Uszkodzony ram(y) 2. Uszkodzona mobo (płyta główna) 3. Uszkodzona płytka Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...