beriam Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) witam, szykuje zmiany w chlodzeniu i znalazlem wentyle Enermaxa w dobrej cenie, ale czy to czasem nie wal, bo jakos nie umiem racjonalnie wytlumaczyc dlaczego sa takie tanie :mellow: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=56830167 Edytowane 6 Lipca 2005 przez beriam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 koles jest ss wiec raczej w konia nie zrobi ma tylko 1 minusa. chyba sie skusze na 2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) koles jest ss wiec raczej w konia nie zrobi ma tylko 1 minusa. chyba sie skusze na 2 :) 1533288[/snapback] dokladnie, tak samo pomyslalem :D Ja potrzebuje 3 wiec mam darmowa przesylke, wiec nie jest zle. Wczesniej juz kupilem enermaxa 92mm za 25 zł, jutro powinien do mnie dotrzec, mam nadzieje ze to nie bedzie lipa. Edytowane 6 Lipca 2005 przez beriam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) beriam od kogo kupiłeś tego Enermaxa 92mm?? już wiem ;) http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=56065609 Edytowane 6 Lipca 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 I te enermXy sa naprawde takie dobre? Warto je brac za takie pieniadze ? Czy to po prostu "tani wentyl" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Ja juz sie kiedys przymierzalem na 92mm od tego kolesia . Nawet temat zalozylem czy ktos wie cos o tych wentylach i zero odzewu . Boje sie , ze beda terkotac , jesli sie okaze ze nie to napiszcie od razu to sobie kupie . Bo wlasnie caly czas szukam czegos ladnego i cichego na mojego SP97 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) Witam Sam ma taki wentyalatorek na SP97 i jest naprawde wydajny, na maksymalnych obrotach, dzikei regulacji znajdzie sie kompromis pomiedzy halasem a wydajnoscia. Ja jestem z niego zadowolony a kreci sie juz u mnie ponad rok, tylko szkoda ze dalem za niego 50 zlotych :( Oczywiscie mowie o 92 mm Edytowane 6 Lipca 2005 przez finch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 A wiec dostalem dzisiaj swojego 92mm i musze przyznac ze jestem w szoku ;] Na full obrotach wieje i halasuje jak delta , ale mozna go bardzo ladnie wykalibrowac i obecnie smiga sobie u mnie na 2k obr/min i jest naprawde cichutki a przy tym calkiem przyjemnie wieje . Wiec z czystym sumieniem go polecam <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 A wiec dostalem dzisiaj swojego 92mm i musze przyznac ze jestem w szoku ;] Na full obrotach wieje i halasuje jak delta , ale mozna go bardzo ladnie wykalibrowac i obecnie smiga sobie u mnie na 2k obr/min i jest naprawde cichutki a przy tym calkiem przyjemnie wieje . Wiec z czystym sumieniem go polecam <_< 1543068[/snapback] Coz ja tez dostałem przesyłke i moj wentyl tak chalasuje ze szału mozna dostac (łozyska) Fakt skrecony jest naprawde cichy, ale terkot powala, wiec niestety porazka, a tak pieknie mialo byc !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Dostałeś 90 czy 80 ?? Ja mam 1 szt 90 bez regulacji obrotów i nawet na maxa jest dość cicha (2200obr). Przymierzam się do tych 80-tek. Może ktoś jest z Lublina - weźmiemy hurtem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Dostałeś 90 czy 80 ?? Ja mam 1 szt 90 bez regulacji obrotów i nawet na maxa jest dość cicha (2200obr). Przymierzam się do tych 80-tek. Może ktoś jest z Lublina - weźmiemy hurtem :) 1544074[/snapback] 90mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaSHunteRcSS Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 A to jest wentyl na obudowe czy procka ??? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) czyli o tych 80-tkach z aukcji jeszcze nic nie wiadomo :( Jeśli pasuje na radiator to może być i do procka i do obudowy :-P Edytowane 13 Lipca 2005 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMkiLeR Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Siemka ludki właśnie znalazłem przypadkiem na barwkomie ciekawy wentyl >>>Akasa 80<<< z regulacją obrotów taką jak w tym Enermaxie co prawda na razie w czaie dostawy ale warte zastanowienia a i wygląd nie głupi bo niebieska obudowa i czerwne diodki :D a cena tez nie duza 30 zeta IMHO znając akasy bedzie to lepszy wybór niż terkoczący enermax i co NAJWAŻNIEJSZE regulacja obrotów od 2000 do 3800 tak więc można się pobawić w extremalne bicie rekordów o/c :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 a czy może mi ktoś powiedzieć jak się ma CFM do m3/h? Jest jakiś przelicznik? Chciałbym porównać parametry 2 wentylów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) CFM to Cube Feet per minute, czyli po naszemu stopy szescienne na minute. Wystarczy wziac kalkulator i sobie przeliczyc ;] Polecam google do tego... Dobra, znajcie moje dobre serce... 35 cfm = 1 cmm (cfm = cubic feet per minute; cmm = cubic meters per minute) Edytowane 18 Lipca 2005 przez Torwald Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...