damian1115 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Witam! Mam ogromny problem z neo, od kilku dni strasznie wolno mi chodzi, zadzwoniłem do telekomunikacji i powiedzieli żebym sprawdził na speed touch usb diagnostics paski rx i tx. Tx mam zapełniony od razu gdy połącze sie z internetem. Powiedzieli mi że mam jakiegoś wirusa albo spyware'a. Zainstalowałem już kilka programów między innymi: avast, anti vir personal, trojan remover, ad-aware se personal, spyware blaster, spybot. To chyba wszystkie. Gdy przeprowadzałem na nich testy to coś tam wykrywało więc to usuwałem ale nic to nie dało. Dalej mam wolne łącze i dalej pasek tx jest zapełniony. Pomóżcie mi co mam zrobić? Może podajcie nazwe jakiegoś progamu który by tego wirusa czy co to jest, usunął. Z góry dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Przeinstaluj Neostrade, przeinstaluj system itd . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 A wystarczylo tylko troszke poszukac.... Przeskanuj sobie system programami od SPYWARE czyli: HijackThis i CWShredder. Zainstaluj sobie takze SP2 jesli masz WINXP i do tego antywirus NOD32 oraz Microsoft ANTISPYWARE. Jesli zrobisz to wszystko to nie ma mowy o jakimkolwiek SPYWARE albo wirusie. Masz super bezpieczny komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1115 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Przeinstalowywanie nic nie da!! Już to robiłem, na 98 mam tak samo. A jeśli chodzi o service pack to nie mam żadnego a ściągać mi sie go nie chce tym bardziej że mam narazie strasznie wolne łącze. A te programy zaraz zobacze o ile mi wejdzie wogóle na google. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Niepamietam nazwy wirusa jakiego masz, kumpel mial identyczny problem. Z racji tego ze mu na danych nie zalezy to byl format, instalacja windowsa a potem antywira. Dopiero pozniej podlaczanie modemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1115 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Aha, mi zależy na danych a zgrywać mi sie nie chce wszystkiego na płyty. Zainstalowałem te programy i nod32 nie mam tylko sp2. Na strony mi wchodzi już prawie normalnie ale jeszcze pasek tx jest zajęty do połowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 facet co ty bredzisz wogole, tego ci sie nie chce, tego ci sie nie chce i co - wszystko ma sie samo zrobic? zrob jak koledzy mowia - sciagnac SP2 + NOD32 + Microsoft AniSpyware (moze ktorys z kolegow ma SP2, kto wie), dane na plyty, format c:, odlaczyc internet, zainstalowac windowsa, zaaplikowac SP2, WYLACZYC standardowego Firewalla w WinXP SP2, zainstalowac NOD32 i antispyware, podlaczyc modem, sciagnac WSZYSTKIE krytyczne aktualizacje z Windows Update. to tyle. nic nie ma za darmo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusq Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 FIREWALL W WINDZIE XP JEST DO NICZEGO.JA BYM PROPONOWAŁ TAKĄ OCHRONE:kaspersky antivirus i spy sweeper.nie potrzebny jest żaden firewall.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...