Skocz do zawartości
damian1115

Pomocy, Szybko!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam ogromny problem z neo, od kilku dni strasznie wolno mi chodzi, zadzwoniłem do telekomunikacji i powiedzieli żebym sprawdził na speed touch usb diagnostics paski rx i tx. Tx mam zapełniony od razu gdy połącze sie z internetem. Powiedzieli mi że mam jakiegoś wirusa albo spyware'a. Zainstalowałem już kilka programów między innymi: avast, anti vir personal, trojan remover, ad-aware se personal, spyware blaster, spybot. To chyba wszystkie. Gdy przeprowadzałem na nich testy to coś tam wykrywało więc to usuwałem ale nic to nie dało. Dalej mam wolne łącze i dalej pasek tx jest zapełniony. Pomóżcie mi co mam zrobić? Może podajcie nazwe jakiegoś progamu który by tego wirusa czy co to jest, usunął. Z góry dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wystarczylo tylko troszke poszukac....

Przeskanuj sobie system programami od SPYWARE czyli: HijackThis i CWShredder.

Zainstaluj sobie takze SP2 jesli masz WINXP i do tego antywirus NOD32 oraz Microsoft ANTISPYWARE. Jesli zrobisz to wszystko to nie ma mowy o jakimkolwiek SPYWARE albo wirusie. Masz super bezpieczny komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeinstalowywanie nic nie da!! Już to robiłem, na 98 mam tak samo. A jeśli chodzi o service pack to nie mam żadnego a ściągać mi sie go nie chce tym bardziej że mam narazie strasznie wolne łącze. A te programy zaraz zobacze o ile mi wejdzie wogóle na google.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepamietam nazwy wirusa jakiego masz, kumpel mial identyczny problem. Z racji tego ze mu na danych nie zalezy to byl format, instalacja windowsa a potem antywira. Dopiero pozniej podlaczanie modemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

facet co ty bredzisz wogole, tego ci sie nie chce, tego ci sie nie chce i co - wszystko ma sie samo zrobic?

zrob jak koledzy mowia - sciagnac SP2 + NOD32 + Microsoft AniSpyware (moze ktorys z kolegow ma SP2, kto wie), dane na plyty, format c:, odlaczyc internet, zainstalowac windowsa, zaaplikowac SP2, WYLACZYC standardowego Firewalla w WinXP SP2, zainstalowac NOD32 i antispyware, podlaczyc modem, sciagnac WSZYSTKIE krytyczne aktualizacje z Windows Update.

to tyle. nic nie ma za darmo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi