Skocz do zawartości
MaKaR

Czym nasmarować wiatrak

Rekomendowane odpowiedzi

:D militec, motorUP, Motor Life, :D

:arrow: uwaga :evil: bron Boże WD40 :evil: zatrze się i zdechnie całkiem

WD 40 to doskonały odtłuszczacz, odrdzewiacz i dobry izolator, a tak wogóle to oliwka do czyszczenia broni :D, środek super ale nie do smarowania

zdemontuj wentylator odklej naklejkę i wpuść kroplę MILITECA :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielonkawy glut... chyba mam coś takiego. Nie wiedzialem, że tym można wiatraki smarować chyba niedługo wyprubuje.

MaKaR, pamiętaj aby przed smarowaniem dobrze go odkurzyć.

tylko nia kazdy zieolny gloot sie nadaje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde loodzie !!! 8O

co wy kombinujecie ??? 8O

Zwykly olej silnikowy do auta, pare kropli, jezeli chcesz zeby dluzej ciszej chodzil, to :

zeskrob skalpelkiem troszke grafitu z miekkiego olowka i tez tam wsyp, dobre efekty przynosi, nawet w starych wentylach slizgowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde loodzie !!!  8O 

co wy kombinujecie ???  8O 

Zwykly olej silnikowy do auta, pare kropli, jezeli chcesz zeby dluzej ciszej chodzil, to :

zeskrob skalpelkiem troszke grafitu z miekkiego olowka i tez tam wsyp, dobre efekty przynosi, nawet w starych wentylach slizgowych.

wlasnie, a jeszcze lepiej to rozebrac caly, umyc, wysuszyc i dopiero naoliwic... bedzie jak nowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde loodzie !!!  8O 

co wy kombinujecie ???  8O 

wlasnie, a jeszcze lepiej to rozebrac caly, umyc, wysuszyc i dopiero naoliwic... bedzie jak nowy

To sie rozumie samo prze sie :D

Ale dobrze ze to przypomniales, beda duzo lepsze efekty po umyciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym go zmienil takie smarowanie wiatraków jest krótko metrażowe a wydatek ok 15 zl na wiatraczek t nie jest tak dużo a płyn cie wyniesie nawe30zł wiec lepiej nowy wiatraczek

Pozdr.

O czym ty gadasz ??? 8O

Jaki plyn za 30 zl ????? 8O

3 - 4 krople oleju silnikowego i troszke wiorkow grafitowych , to drogo ??? 8O

Z grafitem nie jest to krotkometrazowe jak to nazywasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym go zmienil takie smarowanie wiatraków jest krótko metrażowe a wydatek ok 15 zl na wiatraczek t nie jest tak dużo a płyn cie wyniesie nawe30zł wiec lepiej nowy wiatraczek

Pozdr.

Nie zgadzam sie, niedawno wciagnolem wiatrak od starego zasliacza od 386, odrestaurowalem go i chodzi ciszej od sunona nowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdr.

Nie zgadzam sie, niedawno wciagnolem wiatrak od starego zasliacza od 386, odrestaurowalem go i chodzi ciszej od sunona nowego.

też tak uważam

kiedyś części komputerów robiono solidnie, mam b. starą stację dyskietek i chodzi naprawdę cicho i czyta wszystkie dyskietki ( danego typu oczywiście)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL

powiedz to samo gosciowi ktory chce "odnowic" np 4 Papsty - niech sobie kupi nowe, w sumie wyjdzie tanio jakies 120-150zl :lol: przy odrobinie szczescia dostanie nowe, a na 75% raczej tez "odnowione" 8O

a co do wydatku na "smar" nie uwierze ze nie znasz zadnej zmotoryzowanej osoby od ktorej nie wydebisz kilka kropelek oleju :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdr.

Ale ten wiatraczek nie był jeszcze zajezdzony wiec przeczyszczenie mu pomogło a tem już skrzeczy czyli sie zaciera i nic nie da ze pochodzi tydzien i znowu kupisz nowy i mazz spokuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdr.

O czym ty gadasz ??? 8O

Jaki plyn za 30 zl ????? 8O

3 - 4 krople oleju silnikowego i troszke wiorkow grafitowych , to drogo ??? 8O

Z grafitem nie jest to krotkometrazowe jak to nazywasz.

ja ci mowie o cenach jakie są u nas w miescie i poco modzic z grafikami i innymi Poprostu kupić nowy wiatraczek.

TAKIE JEST MOJE ZDANIE JAK CI SIE NIE PODOBA TO NIE MOU PROBLEM!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem itak zdolny wiziełem połamałem coolerka z rivy w rękach delikatnie go złapałem a ten sie połamał co za gnójstwo :evil:

EEEEE... :!:

TNT2 dziala OK z samym radiatorem - dopiero w wersji PRO i ULTRA przydaje sie aktywne chlodzenie - na przyszlosc jak nie chcesz miec halasu z ta grafika to skombinuj sobie jakis radiator np z BOX'owego coolerka od Intela PIII/Celeron i po ptakach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh - widzę, że ja chyba nie byłem pierwszy z tą metodą Funfel_20. Jako iż mój kolega nie miał nic innego pod ręką, a mu rzęził wiatrak na GPU wlałem... pare kropel kujawskiego :mrgreen:

Ta metoda nie jest zła jak masz w miare wolny wiatrak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...