MaKaR Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 mój wiatrak w rivie tak rzeży że jush tego nie moge znieść czym nasmarować go żeby przestał rzezić bo mnie w końcu strzeli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 :D militec, motorUP, Motor Life, :D :arrow: uwaga :evil: bron Boże WD40 :evil: zatrze się i zdechnie całkiem WD 40 to doskonały odtłuszczacz, odrdzewiacz i dobry izolator, a tak wogóle to oliwka do czyszczenia broni :D, środek super ale nie do smarowania zdemontuj wentylator odklej naklejkę i wpuść kroplę MILITECA :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 a może być kastrol albo mobil 1 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Mobile1 będzie pasował. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 a co kastrol nie pasuje bo nie wiem jaki ma stary nw piwnicy :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 ja uzywalem trakiego fajnego smaru ktoory bardzo dloogo trzyma sie pow. (uzywany w instytucie plazmy :D) spper byl, ale jush go nie mam, w kazdym razie byl siakis zielonkawy, ewentualnie jakis smar lotniczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Zielonkawy glut... chyba mam coś takiego. Nie wiedzialem, że tym można wiatraki smarować chyba niedługo wyprubuje. MaKaR, pamiętaj aby przed smarowaniem dobrze go odkurzyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Zielonkawy glut... chyba mam coś takiego. Nie wiedzialem, że tym można wiatraki smarować chyba niedługo wyprubuje. MaKaR, pamiętaj aby przed smarowaniem dobrze go odkurzyć. tylko nia kazdy zieolny gloot sie nadaje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Qrde loodzie !!! 8O co wy kombinujecie ??? 8O Zwykly olej silnikowy do auta, pare kropli, jezeli chcesz zeby dluzej ciszej chodzil, to : zeskrob skalpelkiem troszke grafitu z miekkiego olowka i tez tam wsyp, dobre efekty przynosi, nawet w starych wentylach slizgowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Qrde loodzie !!! 8O co wy kombinujecie ??? 8O Zwykly olej silnikowy do auta, pare kropli, jezeli chcesz zeby dluzej ciszej chodzil, to : zeskrob skalpelkiem troszke grafitu z miekkiego olowka i tez tam wsyp, dobre efekty przynosi, nawet w starych wentylach slizgowych. wlasnie, a jeszcze lepiej to rozebrac caly, umyc, wysuszyc i dopiero naoliwic... bedzie jak nowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Qrde loodzie !!! 8O co wy kombinujecie ??? 8O Zwykly olej silnikowy do auta, pare kropli, jezeli chcesz zeby dluzej ciszej chodzil, to : zeskrob skalpelkiem troszke grafitu z miekkiego olowka i tez tam wsyp, dobre efekty przynosi, nawet w starych wentylach slizgowych. wlasnie, a jeszcze lepiej to rozebrac caly, umyc, wysuszyc i dopiero naoliwic... bedzie jak nowy To sie rozumie samo prze sie :D Ale dobrze ze to przypomniales, beda duzo lepsze efekty po umyciu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ja bym go zmienil takie smarowanie wiatraków jest krótko metrażowe a wydatek ok 15 zl na wiatraczek t nie jest tak dużo a płyn cie wyniesie nawe30zł wiec lepiej nowy wiatraczek Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 dlaczego nie urzyjecie zwykłego oleju do maszyny do szycia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ja bym go zmienil takie smarowanie wiatraków jest krótko metrażowe a wydatek ok 15 zl na wiatraczek t nie jest tak dużo a płyn cie wyniesie nawe30zł wiec lepiej nowy wiatraczek Pozdr. O czym ty gadasz ??? 8O Jaki plyn za 30 zl ????? 8O 3 - 4 krople oleju silnikowego i troszke wiorkow grafitowych , to drogo ??? 8O Z grafitem nie jest to krotkometrazowe jak to nazywasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ja bym go zmienil takie smarowanie wiatraków jest krótko metrażowe a wydatek ok 15 zl na wiatraczek t nie jest tak dużo a płyn cie wyniesie nawe30zł wiec lepiej nowy wiatraczek Pozdr. Nie zgadzam sie, niedawno wciagnolem wiatrak od starego zasliacza od 386, odrestaurowalem go i chodzi ciszej od sunona nowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ja bym go zmienil takie smarowanie wiatraków jest krótko metrażowe a wydatek ok 15 zl na wiatraczek t nie jest tak dużo a płyn cie wyniesie nawe30zł wiec lepiej nowy wiatraczek Pozdr. Nie zgadzam sie, niedawno wciagnolem wiatrak od starego zasliacza od 386, odrestaurowalem go i chodzi ciszej od sunona nowego. też tak uważam kiedyś części komputerów robiono solidnie, mam b. starą stację dyskietek i chodzi naprawdę cicho i czyta wszystkie dyskietki ( danego typu oczywiście) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ja bym go zmienil takie smarowanie wiatraków jest krótko metrażowe a wydatek ok 15 zl na wiatraczek t nie jest tak dużo a płyn cie wyniesie nawe30zł wiec lepiej nowy wiatraczek LOL powiedz to samo gosciowi ktory chce "odnowic" np 4 Papsty - niech sobie kupi nowe, w sumie wyjdzie tanio jakies 120-150zl :lol: przy odrobinie szczescia dostanie nowe, a na 75% raczej tez "odnowione" 8O a co do wydatku na "smar" nie uwierze ze nie znasz zadnej zmotoryzowanej osoby od ktorej nie wydebisz kilka kropelek oleju :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ja bym go zmienil takie smarowanie wiatraków jest krótko metrażowe a wydatek ok 15 zl na wiatraczek t nie jest tak dużo a płyn cie wyniesie nawe30zł wiec lepiej nowy wiatraczek Pozdr. Nie zgadzam sie, niedawno wciagnolem wiatrak od starego zasliacza od 386, odrestaurowalem go i chodzi ciszej od sunona nowego. Ale ten wiatraczek nie był jeszcze zajezdzony wiec przeczyszczenie mu pomogło a tem już skrzeczy czyli sie zaciera i nic nie da ze pochodzi tydzien i znowu kupisz nowy i mazz spokuj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ja bym go zmienil takie smarowanie wiatraków jest krótko metrażowe a wydatek ok 15 zl na wiatraczek t nie jest tak dużo a płyn cie wyniesie nawe30zł wiec lepiej nowy wiatraczek Pozdr. O czym ty gadasz ??? 8O Jaki plyn za 30 zl ????? 8O 3 - 4 krople oleju silnikowego i troszke wiorkow grafitowych , to drogo ??? 8O Z grafitem nie jest to krotkometrazowe jak to nazywasz. ja ci mowie o cenach jakie są u nas w miescie i poco modzic z grafikami i innymi Poprostu kupić nowy wiatraczek. TAKIE JEST MOJE ZDANIE JAK CI SIE NIE PODOBA TO NIE MOU PROBLEM!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 ja tam leje olej słonecznikowy - tak ten na ktorym starsza kotlety smazy....... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 ja jestem itak zdolny wiziełem połamałem coolerka z rivy w rękach delikatnie go złapałem a ten sie połamał co za gnójstwo :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 ja jestem itak zdolny wiziełem połamałem coolerka z rivy w rękach delikatnie go złapałem a ten sie połamał co za gnójstwo :evil: EEEEE... :!: TNT2 dziala OK z samym radiatorem - dopiero w wersji PRO i ULTRA przydaje sie aktywne chlodzenie - na przyszlosc jak nie chcesz miec halasu z ta grafika to skombinuj sobie jakis radiator np z BOX'owego coolerka od Intela PIII/Celeron i po ptakach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ja u siebie na swojego sunona psiknalem jakims syfem. Chodzi nawet ciszej, ale zamontowalem go na tylnej sciance i slychac go nawet na 5V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ja też wlewałem zwykły olej roślinny (z pierwszego tłoczenia ofkorz :D ) i to pomogło, ale jak to samo zrobiłem z jakimś wiatraczkiem titana ( 6000 obr/minute) efekt był mierny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Heh - widzę, że ja chyba nie byłem pierwszy z tą metodą Funfel_20. Jako iż mój kolega nie miał nic innego pod ręką, a mu rzęził wiatrak na GPU wlałem... pare kropel kujawskiego :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Heh - widzę, że ja chyba nie byłem pierwszy z tą metodą Funfel_20. Jako iż mój kolega nie miał nic innego pod ręką, a mu rzęził wiatrak na GPU wlałem... pare kropel kujawskiego :mrgreen:Ta metoda nie jest zła jak masz w miare wolny wiatrak :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...