Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam dysk maxtora 40 gb i nie wiem jakim programem sprawdzic czy ma bady, bo scandisk w xp sprawdzi i na koniec nie ma zadnego podsumowanie tylko " sprawdzanie zakonczoone" sprawdzałem programem NDD i na partycji D: na koncu sprawdzania jest takie cos "Volume D is in use by another application" "Warning Dismounting volume failed" "Warning unlocking volume failed" oco chodzi?? a i jaka temperature powienien miec dysk? mój ma 55 czasem 60 to duzo? jak dałem na niego wiatrak to około 45 , Pozdro i prosze o odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do programów to : hd tune i hdd regenerator

"Volume D is in use by another application" -> jakaś aplikacja używa tego dysku

"Warning Dismounting volume failed" -> odmontownaie wolumenu nie udało się

"Warning unlocking volume failed" -> odblokowanie wolumenu nie udało się

co do temp. to troche dużo, nawet z wiatrakiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To było to, dysk miałem odkrecony a jak przykreciłem to bez wiatraka 43 C:) tylko ze etrz głosno chodzi bo sie cały komp trzesie:P nie wiedziałęm ze przykrecenie dysku ma jakies znaczenie, wielkie dzieki Pozdro:)'

EDIT:

a i jeszcze jedno nie wiecie czemu umnie nie pokazuje temperatury proca? tylko dysku;/ gdzies moze trzeba to właczyc w biosie czy jak? moja płyta to msi 6330 ver 3,0 a proc 2,0 athlon, z góry dzieki,

Edytowane przez Paweł_sfx2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi