Paweł_sfx2 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Witam. Mam dysk maxtora 40 gb i nie wiem jakim programem sprawdzic czy ma bady, bo scandisk w xp sprawdzi i na koniec nie ma zadnego podsumowanie tylko " sprawdzanie zakonczoone" sprawdzałem programem NDD i na partycji D: na koncu sprawdzania jest takie cos "Volume D is in use by another application" "Warning Dismounting volume failed" "Warning unlocking volume failed" oco chodzi?? a i jaka temperature powienien miec dysk? mój ma 55 czasem 60 to duzo? jak dałem na niego wiatrak to około 45 , Pozdro i prosze o odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 co do programów to : hd tune i hdd regenerator "Volume D is in use by another application" -> jakaś aplikacja używa tego dysku "Warning Dismounting volume failed" -> odmontownaie wolumenu nie udało się "Warning unlocking volume failed" -> odblokowanie wolumenu nie udało się co do temp. to troche dużo, nawet z wiatrakiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_sfx2 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Witam. sprawdziłem hdtune niema badów jednak temparatura dysku z wiatrakiem podczas sprawdzania tym programem dochodzi do 63 C:( jaki polecacie wiatrak na mojego hdd? i czemu tak sie grzeje? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rydzio Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 czemu tak sie grzeje? 1535609[/snapback] Może nie jest solidnie przykręcony do obudowy albo wcale nie jest przykręcony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_sfx2 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 tzn? dysk nie jest skrecony? czy nie ejst przykrecony do obudowy komputera? bo juz sie pogubiłem, Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) czy jest przykręcony do obudowy (do szyn :P) bo one działają dla dysku jak radiator(ponieważ ciepło w dysku zbiera sie na bokach ) Edytowane 8 Lipca 2005 przez MaKaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_sfx2 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) To było to, dysk miałem odkrecony a jak przykreciłem to bez wiatraka 43 C:) tylko ze etrz głosno chodzi bo sie cały komp trzesie:P nie wiedziałęm ze przykrecenie dysku ma jakies znaczenie, wielkie dzieki Pozdro:)' EDIT: a i jeszcze jedno nie wiecie czemu umnie nie pokazuje temperatury proca? tylko dysku;/ gdzies moze trzeba to właczyc w biosie czy jak? moja płyta to msi 6330 ver 3,0 a proc 2,0 athlon, z góry dzieki, Edytowane 8 Lipca 2005 przez Paweł_sfx2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_sfx2 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 pomoze ktos:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...