Skocz do zawartości
Gość

Tagan 420w

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko, wie ktoś może czy do Tagana TG420-U01 można podpiąć dysk na Ultra-ATA? (Tutaj link z dokładniejszym opisem: http://zenfist.pl/z.php/products_id/58). Z tego co wyczytałem to posiada tylko 2xSerial-ATA, ale może jednak... a jeśli nie istnieje możliwość zakupu przejściówki? Jest to dla mnie naprawde ważne, ponieważ chce zakupić ten zailacz, a posiadam dysk ze złączem Ultra-ATA. Dziękuję z góry za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

Co to jest ultraATA?

Dyski ATA mają gniazda molex, a SATA ... no właśnie SATA :D jedne i drugie końcówki ten zasilacz ma, i to w wystarczającej ilości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to jest ultraATA?

1535517[/snapback]

Standard przesyłania ATA dzielimy na Legacy ATA (prędkość 4 MB/s i 8 MB/s) oraz Ultra ATA (33 MB/s, 66 MB/s, 100 MB/s i 133 MB/s). Tak więc UltraATA to po prostu najzwyklejszy ATA stosowany we wszystkich obecnie produkowanych dyskach z interfejsem równoległym, a nie szeregowym, tak jak ma to miejsce w przypadku SATA. Dyski ATA są zasilane zwykłymi molexami, a więc w tym przypadku nie będzie problemu, ten zasilacz napewno posiada kilka molexów. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx za odpowiedź, swoją drogą wydawało mi się że zasilacz za taka kase i tak renomowanej firmy musi posiadać złącze pod mój dysk, ale chciałem się tylko upewnić, bo jak to mówią "mądry polak po szkodzie" :-P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi