Gość Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Mam pytanko, wie ktoś może czy do Tagana TG420-U01 można podpiąć dysk na Ultra-ATA? (Tutaj link z dokładniejszym opisem: http://zenfist.pl/z.php/products_id/58). Z tego co wyczytałem to posiada tylko 2xSerial-ATA, ale może jednak... a jeśli nie istnieje możliwość zakupu przejściówki? Jest to dla mnie naprawde ważne, ponieważ chce zakupić ten zailacz, a posiadam dysk ze złączem Ultra-ATA. Dziękuję z góry za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Co to jest ultraATA? Dyski ATA mają gniazda molex, a SATA ... no właśnie SATA :D jedne i drugie końcówki ten zasilacz ma, i to w wystarczającej ilości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swordfish Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Co to jest ultraATA? 1535517[/snapback] Standard przesyłania ATA dzielimy na Legacy ATA (prędkość 4 MB/s i 8 MB/s) oraz Ultra ATA (33 MB/s, 66 MB/s, 100 MB/s i 133 MB/s). Tak więc UltraATA to po prostu najzwyklejszy ATA stosowany we wszystkich obecnie produkowanych dyskach z interfejsem równoległym, a nie szeregowym, tak jak ma to miejsce w przypadku SATA. Dyski ATA są zasilane zwykłymi molexami, a więc w tym przypadku nie będzie problemu, ten zasilacz napewno posiada kilka molexów. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Thx za odpowiedź, swoją drogą wydawało mi się że zasilacz za taka kase i tak renomowanej firmy musi posiadać złącze pod mój dysk, ale chciałem się tylko upewnić, bo jak to mówią "mądry polak po szkodzie" :-P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...