kubektheone Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Witam Od dluzszego czasu planuje zakup nowego komputera i w najblizszym dniach bede finalizowal to przedsiewziecie opierajac sie w glownej mierze na opiniach i radach zaczerpnietych z tego forum zdecydowalem sie na takie podzespoly : Płyta główna: DFI LanParty NF4 Ultra-D s939 - 540,- Procesor: AMD Athlon 64 3000+ (200 MHz x 9) 512 KB L2 BOX s939 VENICE - 600,- Pamięć RAM: PDP Patriot Extreme Performance 2 x 512MB DDR 400MHz CL2-5-3-2 - 616,- Dysk twardy: Seagate Barracuda VII 120 GB 8 MB cache S-ATA NCQ - 310,- Karta graficzna: Sapphire Radeon X800 XL 256 MB 256 Bit TV PCI-E - 1180,- Zasilacz: Revoltec Chromus II 450W 120mm - 360,- Obudowa: CHIEFTEC DX-01W bez zasilacza - 258,- Bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie odnosnie tego zestawu a zwlaszcza w kwestii zasilacza dysku i pamieci - dysponuje kwota do 4000 zl Wiekszosc sprzetu mam zamiar kupic w pcprojekt.pl (pod wzgledem cen sa bezkonkurencyjni) - co sadzicie o tym sklepie - warto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) Zmien zasilacz na Tagana 480w... ;) I te pamięci to lepiej Twinmosy Twistery. I jak Ci starczy $ to dokup drugi taki dysk i w rajd 0 go daj... Edytowane 8 Lipca 2005 przez Grzybek92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 wez dysk 160gb niewielka roznica cenowa a zawsze dogb więcej ... ram dobry, grafa tez mobo oraz proc tak samo... buda to twoja sprawa ale zasilacz to ja bym wziął na twoim miejscu Topower TOP-450P5 EV albo taki Aerocool Turbine Power 450W (sporo kosztuje) albo jeszcze taki Enermax EG465P-VE Tagan tez dobry tylko drogi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubektheone Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 z tego co wiem to revoltec jest produkowany przez topowera - ten zasilacz kusi mnie odpinanymi kablami - zasilacze innych firm dajace taka mozliwosc sa duzo drozsze (Antec OCZ) a nie chcialbym wydac wiecej niz te 360,- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 to bierz tego ... proste ... nie widzialem jeszcze co tam u ciebie z chlodzeniem proca a domyslam sie ze bedziesz krecil skoro zdecydowales sie na taki ram i DFI więc zaproponuje ci jeszcze thermatake typhoon albo alternatywa thermalright XP120 + akasa amber albo aerocool turbine 120mm ( czarny jest do DFI miazdzacy :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubektheone Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 poczatkowo planuje boxem chlodzic procka bo po prostu nie stac mnie teraz na cos dobrego - jak tylko bede mial pieniadze to kupie thermalrighta i wtedy bede krecil zreszta pewnie zakup silencera tez mnie czeka czyli ponad 300,- :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...