bodziu8 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) Mój znajomy pytał mi sie ostatnio co sądzę o tym monitorze, firma znana, cena rewelacyjna jak na 19-stkę. Chodzi o monitor 19" AG Neovo F419 cennik: http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/3824 parametry: http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=6982 Panel 1220zł kosztuje w pobliskim sklepie, strasznie się na niego napalił, a monitora potrzebuje do biura i głównie netu. Panel ma DVI,, wygląda ładnie i na dodatek można go powiesić na ścianie. Zarzucę tu na forum, bo cosik mi się podejrzanie tanio wydaje, gdzie tkwi haczyk? Edytowane 8 Lipca 2005 przez bodziu8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Mam F-417 i bardzo jestem zadowolony. Firma to jest raczej dobra (gwarancja była lepsza niż zwykła klasa druga), obraz bardzo ładny, tylko menu jest tragiczne (no ale ile się go używa?). Parametry tego F-419wyglądają zachęcająco, choć smużenie pewnie będzie znaczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 przyczyną tak atrakcyjnej ceny jest to ze AG Neovo jest producentem matryc, wiec odpada prowizja pośrednika między producentem matryc a monitorków. pozatym nie jest to jeszcze marka o takiej renomie jak np. SONY, wiec musi walczyc za pomocą ceny i jakości imho jest to niezła propozycja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Przy czym haczyk tkwi w czasie reakcji. W dobie czasów rzędu 12-8 ms , 25 ms to sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) Od kilku dni ma ten model mój sąsiad miał kupić Samsunga ale sobie sprowadził tego Ag z stanów co Ty chcesz, i powiem szczerze że jakaś wielka różnica między Samsungiem to ja nie widze no 25 ms wiec smużenie jest troszke ale spokojnie da sie grać itd chodź on nie gra praktycznie, piszesz że do netu i pracy to w zupełności wystaczy po co płacić np 300 zł wiecej za inny jak ten jest rewelacyjny do takich zadań, a super wygląda ten monitorek fajnie sie prezętuje, obraz ma ładne kolorki i jest dobra cena więc jeśli Ci odpowiada to weź.A cena jest niska bo u nas mało znana firma poprostu i mało kto kupuje bo każdy sie kieruje tym że kolega ma taki i taki to ja też. Będziesz napewno zadowolony z niego takie moje zdanie. Edytowane 8 Lipca 2005 przez Soften Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) Przy czym haczyk tkwi w czasie reakcji. W dobie czasów rzędu 12-8 ms , 25 ms to sporo. 1536111[/snapback] Właśnie NIE!!!! 25ms to typowy czas reakcji dla tej technologii ! Monitory na podobnej matrycy PVA np: Belinei, które powszechnie uważane są za tanie kosztują dużo więcej, w tej cenie ciężko jest dostac 17-stke z DVI, nie mówiąc o 19-stce, dodatkowo z tego co sie dowiedziałem kabelek DVI jest w komplecie Technologia PVA umożliwia oglądanie z ponad 170 stopni.Odświeżanie obrazu następuje co mniej niż 25ms, a wysoki kontrast 500:1 pozwala na uzyskanie nadzwyczaj czystego obrazu. Szeroki kat widzenia rozwiązuje problemy rozmazanego obrazu i daje Ci wyjątkowy komfort i wydajność pracy.Krótszy czas reakcji maja matryce TN (4-16ms), i z dopalaczem np w samsungu 173p+. Edytowane 8 Lipca 2005 przez bodziu8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 jeżeli to ma być panel do biura i netu to bierz i się nie zastanawiaj - to najlepszy propozycja jakość/cena, neovo słynie z dobrej jakości swoich produktów oferowanych w bardzo dobre cenie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 a co powiecie o moim belinea 101901? Jako taki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 A jak się ma ten Neovo do NEC`a 92VM ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Właśnie NIE!!!! 25ms to typowy czas reakcji dla tej technologii ! Monitory na podobnej matrycy PVA np: Belinei, które powszechnie uważane są za tanie kosztują dużo więcej, w tej cenie ciężko jest dostac 17-stke z DVI, nie mówiąc o 19-stce, dodatkowo z tego co sie dowiedziałem kabelek DVI jest w komplecie Chyba nie za bardzo typowy. Zobacz na Samsungi z serii 710 czy 713 , tam typowy to raczej 12 i 8 , a i innych firm także waha sie koło 12-20 ms. A jeśli za taką samą cene (1100 zł ) można mieć 17 z czasem reakcji 8 ms , to po co za 1100 zł brać 25 ms ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Właśnie NIE!!!! 25ms to typowy czas reakcji dla tej technologii ! Monitory na podobnej matrycy PVA np: Belinei, które powszechnie uważane są za tanie kosztują dużo więcej, w tej cenie ciężko jest dostac 17-stke z DVI, nie mówiąc o 19-stce, dodatkowo z tego co sie dowiedziałem kabelek DVI jest w komplecie Chyba nie za bardzo typowy. Zobacz na Samsungi z serii 710 czy 713 , tam typowy to raczej 12 i 8 , a i innych firm także waha sie koło 12-20 ms. A jeśli za taką samą cene (1100 zł ) można mieć 17 z czasem reakcji 8 ms , to po co za 1100 zł brać 25 ms ? 1538222[/snapback] Chyba coś ci się pomieszało. Piszesz o matrycach TN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 (edytowane) A jak się ma ten Neovo do 1538199[/snapback] Tego akurat nie można porównać, ten NEC jest na TN i posiada tylko wejście D-sub. Dodatkowo czas reakcji 16ms to dla TN-ek dużo. a co powiecie o moim belinea 101901? Jako taki? to jest prawie to samo co ten wyżej opisany NEC, jeśli chodzi o podstawowe parametry. Edytowane 11 Lipca 2005 przez bodziu8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Gwarancja Neovo - link niżej http://www.agneovo.pl/support/Warranties.htm A co powiecie o tej gwarancji , jest lepsza od samsunga i tych wszystkich monitorów które w specyfikacji spełniają tylko normę ISO 13406 klasa II, ot np. znany z dobrej gwarancji LG, tylko przez miesiąc daje gwarancję na każdy piksel a dalej obowiązuje powyzsza norma. P.S. Ja swojego LG mam już 4 miesiąc i teraz się modlę, żeby mi żaden zdechlak nie wyskoczył:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Mam ag neovo fakt faktem 15 ale ;] nie narzekam naprawdę porządny monit ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeq11 Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) Przy czym haczyk tkwi w czasie reakcji. W dobie czasów rzędu 12-8 ms , 25 ms to sporo. 1536111[/snapback] To ten panel ma 25ms czy 12ms?? Zobaczcie tu: http://www.agneovo.pl/f419.pdf pisze że ma 12ms... Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez tomeq11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...