Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym kupić sobie kabel do połączenia kompa i Tv. Nie wiem jednak czy moja karta posiada Tv-Out. Widnieją na niej wejścia S-Vid Out i S-Vid In oraz Comp Out i Vr Out Moja karta to Nvidia Riva TNT2/T NT2 Pro (32 MB). Na zdjęciach od tego kabla widziałem wtyczke która wydaje mi sie pasowała by do koje karty tylko ona jest tak jakby do góry nogami. Jeżeli mozecie mi pomóc - odpiszcie :unsure:

post-115565-1120850478.jpg

post-115565-1120850557_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Chciałbym kupić sobie kabel do połączenia kompa i Tv. Nie wiem jednak czy moja karta posiada Tv-Out. Widnieją na niej wejścia S-Vid Out i S-Vid In oraz Comp  Out i Vr Out Moja karta to Nvidia Riva TNT2/T NT2 Pro (32 MB). Na zdjęciach od tego kabla widziałem wtyczke która wydaje mi sie pasowała by do koje karty tylko ona jest tak jakby do góry nogami. Jeżeli mozecie mi pomóc - odpiszcie :unsure:

1537150[/snapback]

To z lewej to Wtyczka Svhs z dodatkowym pinami Composite ktore moga byc uzyte przez przejsciowke (taki kabelek dodawany do karty) tym kabelkiem co masz na prawo mozesz spokojnie swoja karte podlaczyc do TV jezeli jest zgodny z S-vhs, jak nie bedzie zgodny to nic sie nie stanie tylko zobaczyc pulpit w odcieniach szarosci czyli czarno bialy :) milych testow.

Jak nie zadziala to musisz kupic przejsciowke Svhs > composite :) ale to drugoplanowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cztyli jakby co to czarno-biało byłby obraz w TV czy na Kompie ??

A druga sprawa gdy jak juz bym podłączył ten kabel to co musze zrobic. Słyszałem że użyć TvTool. A czy trzeba zainstalowac jakieś specjalne sterowniki do kart graf. ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cztyli jakby co to czarno-biało byłby obraz w TV czy na Kompie ??

A druga sprawa gdy jak juz bym podłączył ten kabel to co musze zrobic. Słyszałem że użyć TvTool. A czy trzeba zainstalowac jakieś specjalne sterowniki do kart graf. ??

1537679[/snapback]

W razie W czarnobialo bedzie oczywiscie na TV. A do uruchomienia i obslugi TV-outa mozesz uzyc zarowno zakladek w detonatorach jak i wspomnianego programu TV Tool, zacznij jednak od zabawy detonatorami - a no i zeby uaktywnic cokolwiek w detonatorach najpierw musi byc podlaczony kabel, karta musi wykryc podlaczony odbiornik TV , dopiero wtedy mozna bwaic sie dalej.

P.S. Do twojej karty poleceam detonatorki 14.70 / 28.32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi