ricko11 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Witam!! Mam problem- na dosc leciwym kompie z windowsem ME od wczoraj nie moge wejc na zadna strone :mur: !! Nie znam sie na tym systemie wiec nie wiem co robic. Sprawa jest o tyle dziwna ze komunikatory (GG, tlen) normalnie dzialaja. Wie ktos co moze byc nie tak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusq Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Witam!! Mam problem- na dosc leciwym kompie z windowsem ME od wczoraj nie moge wejc na zadna strone :mur: !! Nie znam sie na tym systemie wiec nie wiem co robic. Sprawa jest o tyle dziwna ze komunikatory (GG, tlen) normalnie dzialaja. Wie ktos co moze byc nie tak?? 1539105[/snapback] ja miałem podobnie,masz roba,a internetowego,przeskanuj system dobrym AV,polecam kasperskiego.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusq Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 przepraszam tam miało być robaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 przepraszam tam miało być robaka 1539176[/snapback] Zobaczymy czy to cos da... bedzie sie dluuuugo skanowalo bo ten komp to rupiec!!!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 możliwe że to poprostu awaria sieci, jakie masz połączenie internetowe? może admin coś kombinował.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 możliwe że to poprostu awaria sieci, jakie masz połączenie internetowe? może admin coś kombinował.. ;) 1539233[/snapback] Raczej nie- to nie moj komp ale z tego co wiem to kiedys tak samo sie dzialo jak jeszcze byl podlaczony do innego zrodla netu i wtedy pomoglo jakies odswiezanie lacza. Robilo sie to przez jakas komede w "uruchom"... Wie ktos jak to sie robi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Hmmm... Sproboj [jak sie choc troche znasz] sprawdzic adersy DNS. I sproboj wejsc na jakas stronke za pomoca samego adersu IP. Np: http://216.239.37.99 Jak wejdzie to znaczy ze DNS. Ale tak czy inaczej sproboj oczyscic z robactwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Hmmm... Sproboj [jak sie choc troche znasz] sprawdzic adersy DNS. I sproboj wejsc na jakas stronke za pomoca samego adersu IP. Np: 1539352[/snapback] Wchodzi po adresie. Czyli to DNS... Wiecie jak to naprawic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Wiecie. Ustawienie Sieci -> Ustawienia TCP/IP --> Serwery DNS. I wpisz jakies dwa DNS'y. Moga byc TPSA: 194.204.159.1 194.204.152.34 Jakn nie zadziala - masz jakiegos robaka na 100% ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Wiecie. Ustawienie Sieci -> Ustawienia TCP/IP --> Serwery DNS. I wpisz jakies dwa DNS'y. Moga byc TPSA: 194.204.159.1 194.204.152.34 Jakn nie zadziala - masz jakiegos robaka na 100% ;] 1539493[/snapback] A moglbys podac dokladna sciezke dostepu bo nigdy w zyciu nie mialem z windowsem ME nic do czynienia i nie wiem gdzie wpisac te numery... :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Start -> Ustawienia -> Panel Sterowania -> Pol. sieciowe i telefoniczne -> [TWOJE_POLACZENIE] -> Wlasniwosci [prawym myszki] -> TCP/IP --> Tam masz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 U mnie w sieci ostatnio też jest podobny problem. Piszę w sieci, bo sporo osób zauważa, że co pewien czas na parę godzin przestają im działać strony, Tlen i nie działa poczta. Idealnie działają GG i IRC. Wpisanie ręczne DNS pomaga w 100%. Możliwe, że i u Ciebie problem wynika z winy dostawcy netu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Hmm. Jak Ci nic nie pomoże to zobacz czy masz robala. Najpierw w wierszu poleceń wpisz: netstat i zobacz ile masz połączeń. Jak masz bardzo dużo i się zwiększaja to masz robala. Jak masz normalna ilość to też możesz mieć robaka :D. Polecam program Stinger. Mi pomogł. Oto link . Napisz czy Ci to pomogło, jak nie to pomyślimy jeszcze co trza zrobić. Edytowane 13 Lipca 2005 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Hmm. Jak Ci nic nie pomoże to zobacz czy masz robala. Najpierw w wierszu poleceń wpisz: netstat i zobacz ile masz połączeń. Jak masz bardzo dużo i się zwiększaja to masz robala. Jak masz normalna ilość to też możesz mieć robaka :D. Polecam program Stinger. Mi pomogł. 1544561[/snapback] Kombinowalem dwa dni weldog waszych wskazowek ale nic to nie dawalo... Dzis rano jakby nigdy nic problem znikl sam :huh: !! Stronki zaczely sie normalnie odpalac i wszystko chodzi cacy!! Mysle ze to bylo cos u dostawcy sieci tylko pytanie dlaczego nic ikomu nie powiedzial ze jest awaria??!! Bardzo dziekuje wszystkim co mi pomogli i pozdrawiam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...