Skocz do zawartości
ricko11

Strony Sie Nie Odpalaja! Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Mam problem- na dosc leciwym kompie z windowsem ME od wczoraj nie moge wejc na zadna strone :mur: !! Nie znam sie na tym systemie wiec nie wiem co robic. Sprawa jest o tyle dziwna ze komunikatory (GG, tlen) normalnie dzialaja. Wie ktos co moze byc nie tak??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!

Mam problem- na dosc leciwym kompie z windowsem ME od wczoraj nie moge wejc na zadna strone :mur: !! Nie znam sie na tym systemie wiec nie wiem co robic. Sprawa jest o tyle dziwna ze komunikatory (GG, tlen) normalnie dzialaja. Wie ktos co moze byc nie tak??

1539105[/snapback]

ja miałem podobnie,masz roba,a internetowego,przeskanuj system dobrym AV,polecam kasperskiego.pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możliwe że to poprostu awaria sieci, jakie masz połączenie internetowe?

może admin coś kombinował.. ;)

1539233[/snapback]

Raczej nie- to nie moj komp ale z tego co wiem to kiedys tak samo sie dzialo jak jeszcze byl podlaczony do innego zrodla netu i wtedy pomoglo jakies odswiezanie lacza. Robilo sie to przez jakas komede w "uruchom"... Wie ktos jak to sie robi??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...

Sproboj [jak sie choc troche znasz] sprawdzic adersy DNS. I sproboj wejsc na jakas stronke za pomoca samego adersu IP.

Np:

http://216.239.37.99

Jak wejdzie to znaczy ze DNS. Ale tak czy inaczej sproboj oczyscic z robactwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie.

Ustawienie Sieci -> Ustawienia TCP/IP --> Serwery DNS.

I wpisz jakies dwa DNS'y. Moga byc TPSA:

194.204.159.1

194.204.152.34

Jakn nie zadziala - masz jakiegos robaka na 100% ;]

1539493[/snapback]

A moglbys podac dokladna sciezke dostepu bo nigdy w zyciu nie mialem z windowsem ME nic do czynienia i nie wiem gdzie wpisac te numery... :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w sieci ostatnio też jest podobny problem. Piszę w sieci, bo sporo osób zauważa, że co pewien czas na parę godzin przestają im działać strony, Tlen i nie działa poczta. Idealnie działają GG i IRC. Wpisanie ręczne DNS pomaga w 100%. Możliwe, że i u Ciebie problem wynika z winy dostawcy netu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Jak Ci nic nie pomoże to zobacz czy masz robala. Najpierw w wierszu poleceń wpisz: netstat i zobacz ile masz połączeń. Jak masz bardzo dużo i się zwiększaja to masz robala. Jak masz normalna ilość to też możesz mieć robaka :D. Polecam program Stinger. Mi pomogł. Oto link .

Napisz czy Ci to pomogło, jak nie to pomyślimy jeszcze co trza zrobić.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Jak Ci nic nie pomoże to zobacz czy masz robala. Najpierw w wierszu poleceń wpisz: netstat i zobacz ile masz połączeń. Jak masz bardzo dużo i się zwiększaja to masz robala. Jak masz normalna ilość to też możesz mieć robaka :D. Polecam program Stinger. Mi pomogł. 1544561[/snapback]

Kombinowalem dwa dni weldog waszych wskazowek ale nic to nie dawalo... Dzis rano jakby nigdy nic problem znikl sam :huh: !! Stronki zaczely sie normalnie odpalac i wszystko chodzi cacy!! Mysle ze to bylo cos u dostawcy sieci tylko pytanie dlaczego nic ikomu nie powiedzial ze jest awaria??!! Bardzo dziekuje wszystkim co mi pomogli i pozdrawiam!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi