Skocz do zawartości
Gość kev

2 Wentylatorki

Rekomendowane odpowiedzi

wiem że to noob pytanie ale nie jestem dobry z elektroniki :

jak przykręciłem z tyłu w obudowie wentyla to do czego mam go podłączyć ???

z góry thx :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do czego instrukcje ???????? :/ :/ :/ ja sobie założłem wentyl od zasilaczo który znalazłem gdzieś w szafie (250w) :P

ale ok już wiem , tylko że nie wiem ocb bo jak są 4 wejścia na kabel to jak czarny daje do 1 z nich a czerwony do drugiego to są niskie obroty a jak dam czerwony do innego to są wyskie i to słychać :] jak mam dać na wyższe czy niższe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widać nie jesteś obcykany w te sprawy wiec lepiej nie kombinuj żeby czasem nie spalić zasilacza .... żółty i czerwony masz 7 V , czarny i żółty 12 V , czarny i czerwony 5 V .... wiec możesz sobei wybrać .... z doświadczenia wiem że że nei wart podpinaćpod linię 5 V bo czasami coolerek ma problemy z wystartowaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak moge spalić zasilacz ???? bo jak coś robiłem i wkładałem do różnych "dziurek" :P to chyba zwarłem przez przypadek 2 kable i mi sie komp wyłączył :((( myślałem że zawału dostane ale to naszczęście tylko zwarcie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak moge spalić zasilacz ???? bo jak coś robiłem i wkładałem do różnych "dziurek" :P to chyba zwarłem przez przypadek 2 kable i mi sie komp wyłączył :((( myślałem że zawału dostane ale to naszczęście tylko zwarcie :P

1539994[/snapback]

Hardcore :lol:

Jakich dziurek? Tych z obudowy w zasilaczu :D

Czy moze do kontaktu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do kostki :P

ak już jest oka ;P

ale chyba wywale tego wentyla bo tak [ciach!]a wyje że sie wytrzymać nie da :/ a daje tylko 5-6 C w dół wiec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi