Skocz do zawartości
xslimakx

laptop -> pc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam laptopa:

California Access 6500

Celeron 500Mhz

64MB RAM

6GB dysk

Ati rage 8mb

muzyka

monitor 15

dvd

bateria niestety padla :( ale wszystko sprawne kupilem go jakies 2-3 lata temu za kwote ponad 10000zl w Karen notebooks jestem pierwszym wlascicielem mam wszystkie papiery.

Mozecie mi to wycenic??? Bo insteresuje mnie sprzedaz tego i kupno jakiegos kompa stacjonarnego z LCD koniecznie. Napiszcie ile to warte i co za ta kase moge kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tego laptopa możesz dostać max 3000 zł. (góra 3500 zł. ale tylko wtedy gdy trafisz na frajera) w komisie dostaniesz ok 2000 zł.

Za 3000 zł kupisz:

Monitor lcd - ok. 1500 zł najprostszy

Komp za 1500 zł.

Duron1.2 GHz - 250 zł.

Płyta ECS (dźwięk zintegrowany)- 250 zł.

Grafa - GeForce2 MX 400 - 250 zł

Dysk Seagate 40 GB - 400 zł.

Obudowa - ok. 100 zł.

klawiatura i mysz ok 60 zł

Modem - ok. 80 zł.

Całość ok 1300 - 1500 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie rzecz biorąc to laptopy nie są zbyt podatne na podkręcanie (głównie przez nikłe możliwości odprowadzania dużej ilości ciepła)

Jak zrezygnujesz z LCD to za 1000 zł możesz kupić przyzwoitą 17' z płaskim ekranem - wtedy zostaje ci jakieś 500 zł (w nawiązaniu do konfiga który podałem wcześniej) które możesz wykorzystać np. na lepszą płytę główną (polecam!!!) lub szybszy procek grafę itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak tylko ze mam maly pokoj ktory nie byl przystosowany do komutera nie mam zadnego stolika ani nic :( zawsze mialem lapa wiec nie bylo problemu jakbym kupil lcd to bym to ladnie zmiescil.

Ale ten nowe monitory nie są takie wielkie np. jakiś LG jest naprawdę krótki poza tym kompa można zmieścić w naprawdę małym pokoju - wiem coś o tym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi