Gość fredus Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Siemka wszystkim! Mam PowerColor Radeon 9600 Pro który ma standardowo 400/600 podkreciłem go ATI TOOLEM do 450/670 (ma radiatorki na pamięciach) noi wszytsko chodzi pieknie grałem gdzies 1,20 godz w S.W.A.T.A 4 w roddziałce 1024x768 itd. potem jeszcze troche siedziałem na necie i nie było moim zdaniem żadnych artefaktów karta chodziła stabilnie. Na nastepny dzień włączyłem kompa wszytko było zimne i uruchomiłem ATI TOOLA i kliknąłem SCAN FOR ARTIFACTS i ku mojemu zdziwieniu była cała masa artefaktów :mad: czemu? przecierz karta chodziła na takich ustawieniach chyba 4-5 dni codziennie grałem w SWATA 4 i nie wiem oco chodzi ati toolowi w windzie nie ma zadnych artów a ati tool pokazuje że są :? Prosze o odpowiedz PLEASE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) Jaka masz palete kolorow ustawiona w windowsie? U mnie przy 16bit'ach AT pokazuje na standardowych ustawieniach ze sa artefakty i caly czas zmniejsza taktowanie mimo ze nie ma(pewnie blad). W 32-bit'owej palecie problemu nie ma. To pierwza moziwosc. Raczej maoprawdopodobna bo kto dzisiaj siedzi na 16bit'owej palecie(Ja czasem tal ;)). Druga to przegrzanie karty. Karta za dlugo chodzila na tak wysokim taktowaniu i poprostu nie wytrzymala. Musissz zjechac z taktowaniem. Mamy lato a to nie jest dobr okres na maksymalne krecenie. Trzecia mozliwosc to blad programu(ajkis inny niz ten z pkt. 1). Najlepiej odkrec karte i sprawdz czy nadal znajduje arty, potrem przelec jakigos Smarka np. 03 w petli i sprawdz tak po 4-5 razie czy sa arty czy ich nie ma. Jesli nie bedzie to powinno byc spox. Mozesz tez wlaczyc np. FC i pograc pare godzin i poszukac tam artow. Mozliwe ze AT wariuje. Edytowane 12 Lipca 2005 przez sucker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Siemka wszystkim! Mam PowerColor Radeon 9600 Pro który ma standardowo 400/600 podkreciłem go ATI TOOLEM do 450/670 (ma radiatorki na pamięciach) noi wszytsko chodzi pieknie grałem gdzies 1,20 godz w S.W.A.T.A 4 w roddziałce 1024x768 itd. potem jeszcze troche siedziałem na necie i nie było moim zdaniem żadnych artefaktów karta chodziła stabilnie. Na nastepny dzień włączyłem kompa wszytko było zimne i uruchomiłem ATI TOOLA i kliknąłem SCAN FOR ARTIFACTS i ku mojemu zdziwieniu była cała masa artefaktów :mad: czemu? przecierz karta chodziła na takich ustawieniach chyba 4-5 dni codziennie grałem w SWATA 4 i nie wiem oco chodzi ati toolowi w windzie nie ma zadnych artów a ati tool pokazuje że są :? Prosze o odpowiedz PLEASE!! 1542605[/snapback] Scaner Artów w ATI Tool można o kant du.py potłuc. Artów szukaj w smarkach i w grach, jak nie ma to OK. A do podkręcania polecam raczej ATI Tray Tools ma więcej opcji/możliwości niż ATi Tool. Zasilacz ma również znaczenie przy kręceniu, na słabych zasiłkach arty pojawiają się wcześniej, na niższych taktowaniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Więc tak no myśle ze karta raczej sie nie przegrzewa bo na ustawieniach 450/670 w 3D marku 2003 nie zauwarzyłem artów było raczej czysto. Tylko najgorsze jest to że ATI TRAY TOOLS też pokazuje arty na takiuch ustawieniach. A teraz jade na standartowych ustawieniach i jest looz tak samo było na 450/670 i nie wiem czemu te programy sie czepiają :blink: no ale trudno chyba pozostaje mi jechac na defaultach a poza tym karta jest zajefajna na moim kompie na defaultach w 3D marku 2003 wyciąga 3645 a na 450/670 4045 na 1024x768 of course :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Nie no zasilacz to morze raczej nie mam ModeComa 350 GTF przy Pentium 4 2,53 ghz,512 ramu, Radek 9600 Pro, 1x dysk twardy,noi oczywiscie cooler na proca Spire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...