Jurmaan Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) Przeszukałem archiwum i nie znalazłem problemu z tym samym plikiem... A więc proszę o pomoc... nieregularnie, najczęściej przy uruchachamianiu kompa po tym jak się już winda załaduje wywala mi blue screena DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL (0x000000EC,0x00000002,0x00000001,0xb91198d4) HTTP.sys - address b91198d4 base at b9108000, datestamp 41672744 zdarzyło mi się raz ze wywalio coś do pliku Kaspersky'ego. Proszę o pomoc bo wymiękam... Zapomniałem dopisać, że system mam w pełni update'owany, mam dobry(sprawdzony) bios i prime'a przechodzi. wiec sprzetowno nic nie jest tylko soft :/ Edytowane 12 Lipca 2005 przez Jurmaan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Jesteś pewny że to soft ? I przechodzi któy test prima ? U mnie ten błąd najczęściej się pojawiałprzy wadliwych pamięciach - przeleć je memtestem86+. Drugą w kolejności rzeczą która u mnie dawała ten kochany BSOD to sterowniki do grafy - spróbuj zmienić na inne (jeżeli to nie pamięć) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurmaan Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 pamięci są na pewno dobre. Zamieniałem na inne i błąd się powtarzał. Stery grafy też zmieniałem. Wcześniej w ogole sie wszystko sypało bo miałęm bios na mobo zły ale juz wrzucilem odpowiedni i tylko bledy software'owe. W primie Torture Test przechodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Na AMD64 miałem jeszcze taki błąd przy wadliwym procesorze - siadł w nim kontroler pamięci - prima przechodził - ale memtesta juz nie (a pamięci też były dobre). I też najczęściej wywalał się przy załadowaniu windowsa (na ekranie logowania). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurmaan Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 no wczesniej mi wywalało BSOD : Machine Check Exception ale jak zmienilem bios to sie uspokoiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurmaan Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Hey ludzie błagam was pomóżcie mi... zrobiłem memtesta i przeszedl bezproblemowo. I dalej mi lubi wywalac tego blue screena :/ Bardzo czesto też jak mi tego BSOD'a wywali to mi pogubi pliki konfiguracyjne od skype'a lub opery :/ prosze Was bardzo o pomoc. Mam nowego kompa, totalnie sie na niego splukalem a nie chodzi jak powinien :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remee Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Miałem ten sam problem. Sprzęt mam taki: AMD 64 3500+, MSI K8N SLI, Kingston Hyper-X 2x512mb CL 5-2-2-2-2, Sapphire Radeon X850 XT PE, 2xSeagate 160gb SATA NCQ (Raid 0), Zasilacz Antec Neopower 480. NAGRYWARKA dvd Lite-On. Miałem to samo co Ty, chciałem już sprzedać części i pozbyć się tego bo był meganiestabilny i wszystkiego proobowałem, bios, stery i okazało się, że procesorki 64bit nie chcą współpracować z niektórymi programami Tu jest o problemach windows xp SP2 Powiem tylko tyle, że problemy zaczęły się kiedy był SP2, na SP1 wszystko było OK. Jedynym rozwiazaniem jakie znalazłem to Windows Xp 64-bit Edition :) Wszystko śmiga aż miło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remee Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Skopałem linka :D Tu jest lista "problemowego" softu pod xp sp2 Pozdr :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurmaan Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Dzieki za linka ale nie mam zadnego z podanych tam progoramow... a jednak sie sypie, ale zaciekawiles mnie tym XP 64... podalbyś mi może linka do jakiejśdobrej wersji ? pliz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remee Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 O tu można zassać triala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurmaan Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Już ciągnę :] Jakiego antivir'a polecasz dla XP 64 ??? Bo czytałem na tych listach, że z kaspersky'm bywają problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurmaan Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 hmmm... sciagnąłem ale nie chce sie zainstalowac... napisalem o tym w temacie o XP 64. Ale pisze tu bo zauważyłem nową rzecz, a mianowicie jak odłącze kabel sieciowy (mam neo przez router - speedtouch od tpsy) to system uruchamia sie jak nalezy i nie ma zadnych dymow. Chodzi jak powinien, ale jak podlacze sieciowke to 3/5 razy gdy tak zrobie wywala mi BSOD ktorego opisywalem na poczatku tematu... O co w tym wszystkim chodzi... ja juz mam dosc tego kompa :( :( :( :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remee Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 uZYWAM aVASTA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...