Skocz do zawartości
Fidma

Arctic Cooling Freezer 64 + Arctic Cooling Fan 3tc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam obudowe Modecom Harry (nie smiac sie prosze ;)) i nie wiem czy sie zmiesci w niej Arctic Cooling Freezer 64 na plycie glownej GA-K8NE. Moge kupic jedynie przez neta to nie mam jak sprawdzic :( Moze ktos poratowac w ocenie?

Pytanie dodatkowe ;) Ma ktos Arctic Cooling Fan 3 TC ? Czy potrzebuja dodatkowego czujnika, czy jest w zestawie? / swoja droge to trzeba zmodyfikowac szukajke bo nie dopuszcza wyrazen <4 znakow to nie mialem jak szukac :( / Na proline.pl jest za niecale 9zl.

Jak sie maja te lozyska ceramiczne do np. kulkowych pod wzgledem halasu?

Edytowane przez Fidma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam przed soba Arctic Fan 3 i Arctic Fan Pro TC i nie bylem pewny o ktory ci chodzi B)

a caly ten termal control to o kant [gluteus maximus] potluc... ale po wylutowaniu okazaly sie swietnymi wiatrakami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie dopatruje roznic pomiedzy nimi i widze, ze FAN 3 TC ma lozysko ceramiczne a PRO TC ma kulkowe. Pytanie ktore lepsze?

W Porsche sa hamulce ceramiczne za 20tys Euro extra ;) to moze i w wentylatorze takie lozyska lepsze hehe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fan 3 ma chyba jednak wieksza wydajnosc.

jest spora roznica w dzwieku emitowanym przez wiatraki na 12v. fan 3 jest bardziej basowy i 'przyjemniejszy' pro tc (bez tc) strasznie swiszcze.

wiatraki bardzo porownywalne. fajne ze maja czarna wtyczke i kabel w oplocie B) ale to juz personalne upodobania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masaccio: W innym temacie pisales o regulatorze obrotow do AC. Jaki mianowicie miales na mysli?

1543354[/snapback]

Pisałem o ręcznym regulatorze obrotów do freezera (potencjometr). Można wtedy ustawić mniejsze napięcie a co za tym idzie zmniejszyć obroty wentylatora i poziom decybeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem o ręcznym regulatorze obrotów do freezera (potencjometr). Można wtedy ustawić mniejsze napięcie a co za tym idzie zmniejszyć obroty wentylatora i poziom decybeli.

masz takiej recznej roboty czy jakis gotowiec ze sklepu? elektronik ze mnie kiepski to szukam jakiegos przyzwoitego za normalne pieniadze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

Ale ktory z tych dwoch bedzie lepszy?

1543653[/snapback]

Pamiętaj że Fan3 jest tylko wyciągający !! a Pro jest uniwersalny

ja mam TC bo raczej nie jest moją pasją lutowanie i skręcanie regulatorów obrotów itp :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi