Fidma Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) Witam, Mam obudowe Modecom Harry (nie smiac sie prosze ;)) i nie wiem czy sie zmiesci w niej Arctic Cooling Freezer 64 na plycie glownej GA-K8NE. Moge kupic jedynie przez neta to nie mam jak sprawdzic :( Moze ktos poratowac w ocenie? Pytanie dodatkowe ;) Ma ktos Arctic Cooling Fan 3 TC ? Czy potrzebuja dodatkowego czujnika, czy jest w zestawie? / swoja droge to trzeba zmodyfikowac szukajke bo nie dopuszcza wyrazen <4 znakow to nie mialem jak szukac :( / Na proline.pl jest za niecale 9zl. Jak sie maja te lozyska ceramiczne do np. kulkowych pod wzgledem halasu? Edytowane 12 Lipca 2005 przez Fidma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 jestes pewny ze dobrze napisales nazwe wiatraka? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Myślę, że freezer wejdzie do twojej budy. Fan 3TC ma czujnik termiczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 wafer: na 200% ;) nie wiem skad twoje watpliowsci :P Masaccio: W innym temacie pisales o regulatorze obrotow do AC. Jaki mianowicie miales na mysli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 mam przed soba Arctic Fan 3 i Arctic Fan Pro TC i nie bylem pewny o ktory ci chodzi B) a caly ten termal control to o kant [gluteus maximus] potluc... ale po wylutowaniu okazaly sie swietnymi wiatrakami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 a co z tym TC jest nie tak? To ktory wybrac: Arctic Cooling FAN PRO TC czy Arctic Cooling Fan 3 TC ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 ja osobiscie lubie miec pelna kontrole nad wiatrakami B) a nie podaje 12v a mam 800rpm... czasami potrzeba wieksze chlodzenie niz wentyl uwaza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Ogolnie to koledze chodzi o to, ze nie lubi jak mu wiatraki same sie sterują wg. temperatury i woli sam podawac im różne napięcia żeby lepiej pracowały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Ale ktory z tych dwoch bedzie lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Ja mam fany pro tc i są dobre i ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 tak sie dopatruje roznic pomiedzy nimi i widze, ze FAN 3 TC ma lozysko ceramiczne a PRO TC ma kulkowe. Pytanie ktore lepsze? W Porsche sa hamulce ceramiczne za 20tys Euro extra ;) to moze i w wentylatorze takie lozyska lepsze hehe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 fan 3 ma chyba jednak wieksza wydajnosc. jest spora roznica w dzwieku emitowanym przez wiatraki na 12v. fan 3 jest bardziej basowy i 'przyjemniejszy' pro tc (bez tc) strasznie swiszcze. wiatraki bardzo porownywalne. fajne ze maja czarna wtyczke i kabel w oplocie B) ale to juz personalne upodobania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 a nie wrzucales je na 7v ? Gdzies tu czytalem ze najlepiej wrzucic na 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Masaccio: W innym temacie pisales o regulatorze obrotow do AC. Jaki mianowicie miales na mysli? 1543354[/snapback] Pisałem o ręcznym regulatorze obrotów do freezera (potencjometr). Można wtedy ustawić mniejsze napięcie a co za tym idzie zmniejszyć obroty wentylatora i poziom decybeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Pisałem o ręcznym regulatorze obrotów do freezera (potencjometr). Można wtedy ustawić mniejsze napięcie a co za tym idzie zmniejszyć obroty wentylatora i poziom decybeli.masz takiej recznej roboty czy jakis gotowiec ze sklepu? elektronik ze mnie kiepski to szukam jakiegos przyzwoitego za normalne pieniadze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Mam fan mate 2 firmy zalman. http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5a41...e5f4d4154455f32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Ale ktory z tych dwoch bedzie lepszy? 1543653[/snapback] Pamiętaj że Fan3 jest tylko wyciągający !! a Pro jest uniwersalny ja mam TC bo raczej nie jest moją pasją lutowanie i skręcanie regulatorów obrotów itp :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...