Skocz do zawartości
FrIkO

Problem Z Grafa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jakis czas mecze sie juz z moim "Bezimiennym" Radziem 9000, ktorego mam w kompie u brata. Problem jest taki:

1. Karta ma zanizone taktowanie pamiatek - zamiast 200mhz mam... 166mhz :/

Ale dobra, sa omegi, mozna kupic radiatorki albo ew. dmuchac i jak dobrze pojdzie dojde do tego 200mhz poprostu ja podkrecajac.

I tutaj zaczyna sie dopiero problem... Otoz, karta ma problemy z przetaktowaniem pamieci nawet o 1mhz (!!!). Paranoja. Omgei sa, OC odblokowane (w koncu GPU sie nawet niezle kreci), wiec o co chodzi? Czy istnieje takie cos jak hardware'owa blokada OC? Nigdy o takim czyms w sumie nie slyszalem, ale po Noname wszystko mozna sie spodziewac. Ktos to w ogole moze potwierdzic? W sumie troche to irytujace i bez sensu, bo karta jest zimna i wcale sie nie przegrzewaja nawet po dlugiej pracy. Licze na wasza pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś Mint GF 2Mx i wystarczyło 2-3MHz więcej na pamięciach i arty albo "zawias". Rdzeń się nawet nieźle kręcił, a pamięci nie, chociaż były zimne. Może pomógł by inny bios albo zmiana timingów na pamiątkach, a możę firma nie dowoltowała pamięci i bez moda nic nie zrobisz. Poszukaj może ktoś miał już taki problem z tym radkiem, bo jakoś się to nazywa (nazwa firmy)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi