FrIkO Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Witam. Jakis czas mecze sie juz z moim "Bezimiennym" Radziem 9000, ktorego mam w kompie u brata. Problem jest taki: 1. Karta ma zanizone taktowanie pamiatek - zamiast 200mhz mam... 166mhz :/ Ale dobra, sa omegi, mozna kupic radiatorki albo ew. dmuchac i jak dobrze pojdzie dojde do tego 200mhz poprostu ja podkrecajac. I tutaj zaczyna sie dopiero problem... Otoz, karta ma problemy z przetaktowaniem pamieci nawet o 1mhz (!!!). Paranoja. Omgei sa, OC odblokowane (w koncu GPU sie nawet niezle kreci), wiec o co chodzi? Czy istnieje takie cos jak hardware'owa blokada OC? Nigdy o takim czyms w sumie nie slyszalem, ale po Noname wszystko mozna sie spodziewac. Ktos to w ogole moze potwierdzic? W sumie troche to irytujace i bez sensu, bo karta jest zimna i wcale sie nie przegrzewaja nawet po dlugiej pracy. Licze na wasza pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@t Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Miałem kiedyś Mint GF 2Mx i wystarczyło 2-3MHz więcej na pamięciach i arty albo "zawias". Rdzeń się nawet nieźle kręcił, a pamięci nie, chociaż były zimne. Może pomógł by inny bios albo zmiana timingów na pamiątkach, a możę firma nie dowoltowała pamięci i bez moda nic nie zrobisz. Poszukaj może ktoś miał już taki problem z tym radkiem, bo jakoś się to nazywa (nazwa firmy)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) No wlasnie niewiadomo jak to sie nazywa :/ Typowy Noname. EDIT Chcialem jeszcze dodac, ze np. zmiejszanie timingow wcale nie powoduje artow. Edytowane 13 Lipca 2005 przez FrIkO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Czy ktokolwiek potrafi mi pomoc? Nie wierze, ze tacy doswiadczeni ludzie jak wy nie widzieli nigdy tego wczesniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...